Figli Luigi Oddero, Barolo

luigi_oddero_barolo_piemonte
En skattekiste af modne, traditionelle Baroloer

Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.

I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen, mens Luigi fik de bedste marker og et stort bagkatalog af topvine. Luigi har base lidt længere nede ad vejen og hans del af firmaet etiketteres som Figli Luigi Oddero.

I 2009 dør Luigi og firmaet føres i dag videre af Luigis kone Lena og deres børn Giovanni og Maria. 

Luigi har altid forsvaret den traditionelle måde at lave Barolo på - lange macerationstider og store fade uden for meget toast, så den fine Nebbiolo-frugt ikke bliver overdøvet af ristet eg. Markerne dyrkes uden pesticider og meget tæt på økologi.

I dag er den berømte tidligere Bruno Giacosa-vinmager Dante Scaglione konsulent for ejendommen og en anden tidligere Bruno Giacosa-vinmager, det unge stjerneskud Francesco Versio styrer arbejdet i mark og kælder.

Da Luigis bror, Giacomo, i høj grad var ansigtet udadtil, har hans del af firmaet, der bare hedder Oddero, været den mest kendte. Derfor har de hos Luigi Oddero haft svært ved at sælge deres ellers fantastiske bagkatalog af store vine. Luigi Oddero har besiddelser i cru'erne Riva i La Morra, Rocche dei Rivera i Castiglione Faletto og ikke mindst den helt fantastiske Vigna Rionda i Serralunga d'Alba - en af de vigtigste marker i hele Barolo-zonen.

Det betyder at vi hos Bichel kan tilbyde en perlerække af topvine i ældre årgange, der har lagret trygt i kælderen i la Morra.

Lavet på 100 % Nebbiolo fra Rombone ved Treiso i Barbaresco. Gæret naturligt og macereret i 10-15 dage. Derefter lagret på store fade i 18 måneder og 12 måneder på flaske.

Liflige, intense og elegante aromaer af røde bær, tørrede rosenblade og salvie. Frisk i smagen med elegante tanniner.

Perfekt til retter med lam eller fuglevildt.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbaresco_rombone_oddero
375,-

100 % Nebbiolo lavet efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
395,-

100 % Nebbiolo lavet på efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
395,-

100 % Nebbiolo lavet efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
Spar 200,-
425,-
325,-
425,- pr. flaske. Ved køb af 2 flasker spar 200,-

100 % Nebbiolo fra marken Rive i kommunen la Morra. Vinene fra la Morra  er de mest elegante, forfinede og burgundiske i Barolo. 12-15 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af rød frugt, jern og salvie. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_specola_oddero
550,-

100 % Nebbiolo fra marken Rivera i kommunen Castilione Falleto. Vinene fra Castiglione Falletto har en imponerende kombination af elegance og tæthed samt potentiale for et langt liv. 15-20 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af krydderurter, lakrids og røde kirsebær. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_roche_rivera_oddero
750,-

100 % Nebbiolo fra marken Rivera i kommunen Castilione Falleto. Vinene fra Castiglione Falletto har en imponerende kombination af elegance og tæthed samt potentiale for et langt liv. 15-20 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af krydderurter, lakrids og røde kirsebær. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
96p-james-suckling
barolo_roche_rivera_oddero
795,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2011 ifølge Vinous - 94 p.
"The 2011 Barolos are voluptuous, racy wines with generous fruit, expressive aromatics and plenty of early appeal. The 2011 growing season got off to a very early start with a warm spring that had flowers and plants in bloom a full month ahead of schedule. It was also a very dry year with virtually no precipitation. The summer turned cooler, but dry conditions persisted. The most critical time of the year came after August 15, when temperatures soared, causing dehydration on the vine and a rapid accumulation of sugars. Still, even with all the heat, there were no spikes to speak of, just consistently higher than normal temperatures for extended periods of time. At the end of the day, though, the growing season as measured by the number of days from bloom to harvest was within the normal time frame in most places. Overall, the style of the vintage can be described as a synthesis of 2007 and 2009. As one might reasonably expect, quality is not as consistent as it is in the very best vintages. Readers will find a little bit of everything in the 2011s. Some wines are alcoholic and heavy, while others are much more refined​."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2013 ifølge Vinous - 97 p.
"A cool growing season and late harvest yielded perfumed, aromatic Barolos with notable freshness, striking site-specific signatures and power. It is a vintage of austere, classically structured wines built for cellaring. At the top, 2013 is a thrilling Barolo vintage. An unusually severe attack of peronospora and oidium in the Spring required aggressive action in the vineyards. Because of recent rains, the land was moist and tractors could not enter the vineyards. The only way to treat the vines was by hand. Those who did saved their crop, but those who did not suffered severe losses. "

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

100 % Nebbiolo fra marken Rivera i kommunen Castilione Falleto. Vinene fra Castiglione Falletto har en imponerende kombination af elegance og tæthed samt potentiale for et langt liv. 15-20 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af krydderurter, lakrids og røde kirsebær. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_roche_rivera_oddero
995,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2013 ifølge Vinous - 97 p.
"A cool growing season and late harvest yielded perfumed, aromatic Barolos with notable freshness, striking site-specific signatures and power. It is a vintage of austere, classically structured wines built for cellaring. At the top, 2013 is a thrilling Barolo vintage. An unusually severe attack of peronospora and oidium in the Spring required aggressive action in the vineyards. Because of recent rains, the land was moist and tractors could not enter the vineyards. The only way to treat the vines was by hand. Those who did saved their crop, but those who did not suffered severe losses. "

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
1200,-