Domaine Louis Michel et Fils, Chablis

cellar_louis_michel
Topproducent fra Chablis

Domaine Louis Michel er én af Chablis’ ”gamle” familie-producenter, med beliggenhed helt centralt i byen.

Der er dog ikke noget gammelt og støvet over hverken domainet eller vinene!

Guillaume Michel er nu i spidsen for domainet, som råder over en imponerende portofolio med 3 Grand Cru’er, 8 Premier Cru’er samt både Chablis og Petit Chablis.

Alle vine vinificeres ens på rustfri ståltanke, så det er virkelig terroir’et, som får lov at spille førsteviolin. 

Med priser på ca. 25% af tilsvarende vine fra Cote de Beaune, så må de bedste vine fra Chablis karakteriseres som nogle af verdens bedste vinkøb.

Her får man fx top-anmeldt 1.cru Montée de Tonnere til en fjerdedel af prisen set i forhold til de bedste 1. cru’er fra Puligny, Meursault og Chassagne.

Ren Chardonnay fra marker beliggende otte forskellige steder i Chablis - hovedsageligt op ad nogle af de bedste 1. cru marker som Montee de Tonnere og Forets. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft af fersken og mineralitet. Smagen har fin intensitet, frisk syre og et tydeligt kalket-mineralsk aftryk.

Perfekt til muslinger og retter med fisk eller skaldyr. Fin til kylling og til unge komælksoste. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
120,-

Ren Chardonnay fra marker beliggende på et plateau ovenfor Grand Cru'erne Clos og Valmur i Chablis med Portland-kalk i jordbunden. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft med noter af havtorn og hvide blomster. Frisk og relativ let med frisk syre - ren, mineralsk og præcis.

Petit Chablis er "hverdags-Chablis", der går godt til retter med fisk og bløddyr samt til fjerkræ eller salater. Drikkes ungt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
160,-

Ren Chardonnay fra marker beliggende otte forskellige steder i Chablis - hovedsageligt op ad nogle af de bedste 1. cru marker som Montee de Tonnere og Forets. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft af fersken og mineralitet. Smagen har fin intensitet, frisk syre og et tydeligt kalket-mineralsk aftryk.

Perfekt til muslinger og retter med fisk eller skaldyr. Fin til kylling og til unge komælksoste. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
190,-

100 % Chardonnay fra Chablis 1. cu-marken Forets (staves også somme tider Forest). Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Forets ligger på vestsiden af Serein-floden og har en rigtig fin jordbund og eksponering, der giver meget mineralske og slanke vine. l Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
250,-

Barberbladsskarp 1. cru Chablis

100 % Chardonnay fra 1. cru Sechet, der er en del af Vaillons. Vinificeret og lagret på stål - ingen fad! Sechet-marken har en mere østlig orientering end de øvrige 1. cru marker og giver derfor vine med lidt højere syre og renhed.

Sechet er Chablis-puristernes vin, da den pga. eksponering og jordbund er endnu mere syrerig, mineralsk og let.

Domineret af grape og mineralitet og med en fantastisk renhed og præcision.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 11 °C
Alkohol:
13 %
250,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
285,-

Klassisk Grand Cru Chablis fra Grand Cru marken Vaudesir. Louis Michel vinficerer og lagrer kun på stål for at få det renest mulige udtryk.

Flot og meget intens, ren næse med elementer af citrus, honning og kalk. Høj syre og udtalt mineralitet - fremprovokerer spytproduktion længe efter vinen er drukket.

Klassisk Chablis Grand Cru på et meget højt niveau. Fremragende til fisk og skaldyr - udfordringen med denne vin er at den bør gemmes mindst 8 år efter høståret - udvikler sig mindst frem til 2030.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
11 - 13 °C
Alkohol:
13 %
450,-

Klassisk Grand Cru Chablis fra Grand Cru marken Vaudesir. Louis Michel vinficerer og lagrer kun på stål for at få det renest mulige udtryk.

Flot og meget intens, ren næse med elementer af citrus, honning og kalk. Høj syre og udtalt mineralitet - fremprovokerer spytproduktion længe efter vinen er drukket.

Klassisk Chablis Grand Cru på et meget højt niveau. Fremragende til fisk og skaldyr - udfordringen med denne vin er at den bør gemmes mindst 8 år efter høståret - udvikler sig mindst frem til 2030.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
11 - 13 °C
Alkohol:
13 %
500,-

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
525,-

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
550,-

100 % Chardonnay fra den bedste Grand Cru i Chablis. Clos-marken har en stejl, sydøstlig eksponering og det helt rette mix af kalk og ler. Vinene fra le Clos har større intensitet og gemmepotentiale end de andre Grand Cru'er i Chablis. Gæret naturlig og lagret på ståltank i minimum 18 måneder inden flaskning.

Meget intens aroma af citrus, hvid peber og en kompleks og pakket mineralitet. Koncentreret fersken/citrus i smagen, hvor mineraliteten går igen. Ekstrem lang eftersmag.

Bør gemmes minimum 10-15 år fra høståret. Drikkes den tidligere bør den dekanteres til en bredbundet karaffel og ilte 2-8 timer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
550,-

100 % Chardonnay fra den bedste Grand Cru i Chablis. Clos-marken har en stejl, sydøstlig eksponering og det helt rette mix af kalk og ler. Vinene fra le Clos har større intensitet og gemmepotentiale end de andre Grand Cru'er i Chablis. Gæret naturlig og lagret på ståltank i minimum 18 måneder inden flaskning.

Meget intens aroma af citrus, hvid peber og en kompleks og pakket mineralitet. Koncentreret fersken/citrus i smagen, hvor mineraliteten går igen. Ekstrem lang eftersmag.

Bør gemmes minimum 10-15 år fra høståret. Drikkes den tidligere bør den dekanteres til en bredbundet karaffel og ilte 2-8 timer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
550,-