Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage

domaine_les_bruyeres
Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage

David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.

Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket af Syrah, men der dyrkes også Marsanne og Roussanne til hvid Crozes samt en smule Viognier og Merlot, der bruges til IGP-vin.

Det meste markarbejde laves i hånden, og ved høsten foretages der en strikt sortering af druerne både i marken og inden vinifikationen.

Kælderen er beliggende helt under jorden, så al transport af druer kan foregå ved hjælp af tyngdekraften. Gæring foregår hovedsageligt i store betonæg, der giver en mere harmonisk gæring. Der svovles kun ganske let.

Enkel og saftig IGP-vin på ren Syrah fra topproducent i Crozes-Hermitage. Lavet på ren Syrah fra ca 15 år gamle vinstokke. Vinificeret med fuldstændig afstilkning og uden tilsætning af gær. Vinificeret og lagret på cement.

Saftig og bærpræget med klare noter af sort peber. Flot balance - elegant og læskende.

Til enkle retter med gris, lam, kalv eller oksekød

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 186,-
160,-
129,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 186,-

Ren og saftig Crozes-Hermitage lavet på ren Syrah fra ca 30 år gamle vinstokke. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret i beton med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Halvdelen af vine er lagret 12 måneder på gmale barriques mens halvdelen er lagret på cementtank.

Duft af brombær, blomme, viol og bacon. Tæt i smagen med godt syrebid - lang og ren eftersmag.

Velegnet til retter med lam, gris eller okse. Giv vinen et 3-5 års lagring fra høsten og den udvikler mere animalske noter, der matcher vildt rigtig godt.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
240,-

Lækker og fyldig hvid Crozes-Hermitage på 60 % Marsanne og 40 % Roussanne. Høstet i hånden. Vinificeret med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær på æg af beton. Lagret 8 måneder med bærme på æg af beton for 2/3 af vinens vedkommende - resten på barriques.

Virker fed allerede i duften - mandel, mandarin og fersken. Fyldig i smagen, men med forfriskende mineralitet og fin syre. 

Til retter med fisk, skaldyr eller fjerkræ med fyldig sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
250,-

"a potentially monumental vintage that produced wines of distinct ripeness as well as energy, with wonderfully detailed fruit and harmonious tannins." Vinous

Topvin fra Crozes-Hermitage lavet på 100 % Syrah fra gamle vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Den færdige vin har lagret 12 måneder på brugte barriques.

Mørk frugt og sort peber med et hint af lakrids i næsen - fyldig frugt i smagen med en forsfriskende syre og et fast tanninbid. Lang eftersmag, der toner ud i søde krydderier, viol og lakrids.

Velegnet til fyldigere kødretter med tæt sauce. Kan med fordel gemmes nogle år hvor den vil udvikle animalske noter, der går godt til vildtretter og kroghængt oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 150,-
285,-
210,-
285,- pr. flaske. Ved køb af 2 flasker spar 150,-

Sjældenhed fra Bruyeres - Entre Ciel et Terre (mellem himmel og jord) laves kun i de bedste år. Lavet på ren Syrah fra gamle stokke i kaklholdig, gruset jordbund. Vinificeret natiurligt i cementæg og lagret to år i samme æg. Vinificeret og flasket uden svovl.

Aromatisk og intenst duftende med aromaer af brombær, hindbær, blåbær, enebær og timian. Tæt smag med god friskhed og en meget lang eftersmag.

Bør gemmes 6-12 år fra høståret, under 18 grader, da den er usvovlet. Passer godt til diverse retter med vildt, lam, gris og okse.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
375,-

Lavet på ren Syrah fra marken "le Coulet", der har granit i jordbunden og hvor stokkene er ca 60 år gamle. Vinificeret naturligt på cement med fuld afstilkning og ca tre ugers gæring. Modnet et år på brugte fade - hhv. 228 og 600 liter - og derefter modnet yderligere et år på æg af cement.

Tæt og intens næse domineret af brombær, bacon og urter. Tæt i strukturen med fast tanninbid, ret høj syre, markant mineralitet. Lang eftersmag.

Til lam, okse eller vildt. Bør gemmes mindst 8 år fra høståret og dekanteres før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
450,-