Domaine la Réméjeanne, Cotes du Rhone

remejeanne_full_width
La Réméjeanne regnes for en af de bedste producenter af Côtes du Rhône uden for cru’erne. Vores første Rhône-dreng og en nær ven af Bichel.

"Remy Klein is one of the most consistently top-flight winemakers among the Côtes du Rhône producers - Tremendous value for the quality."Robert Parker, The Wine Advocate.

overpræsterer rutinemæssigt i forhold til appellation; man kan roligt kalde hans vine for nogle af de bedste køb, man kan gøre på disse kanter. Alle cuvéer, lige fra bag-in-box og opefter, er fremstillet med omhu og akuratesse” Niels Lillelund i bogen ”Vinene fra Rhône”

Siden 2012 er alle vinene certificeret økologiske. Der dyrkes biodynamisk og der bruges blot en anelse svovl ved flaskning. Vi startede med at handle med faderen Francois, og Côtes du Rhône "Arbousiers" 1986 var første vin på lageret.

Vi fandt La Remejeanne efter at have gennemtrawlet det sydlige Rhône med Livingston's "Wines of the Rhône Valley" i hånden. Dengang var de fleste vine for kogte og portvinsagtige, men Arbousiers var frisk, moden og velbalanceret.

Remy overtog tøjlerne i 1988 og har siden kørt ejendommen stille og roligt frem til en international topposition. Siden 2009 har sønnen Olivier arbejdet side om side med sin far, så arvefølgen er sikret.

Højt beliggende marker giver et klima med kølige nætter, mindre nedbør og læ for de barske vinde, der hærger selve dalen - vigtige faktorer, når målet er høj kvalitet. De kølige nætter hindrer nedbrydning af frugtsyren i vinen, der giver vinene et mere rankt præg samtidig med den modne frugt.

Remy planter nu også oliventræer og forskellige løv- og nåletræer som ren landskabspleje for at give landskabet større diversitet. Ejendommen har 38 ha vinmarker, 2 ha oliventræer og 0,5 ha figentræer beliggende mellem 200 og 280 meter over havet. I klart vejr kan man se 7 departementer fra vinmarkerne. Højden giver kølige nætter og læ for mistralvinden, hvilket er med til at holde syren og køligheden i vinen.

Kvaliteten har altid været høj, men det er alligevel lykkedes Remy løbende at forbedre den. Stilen i vinene er frugtig og klar med flot intensitet, balance og en kølig renhed.

Lavet på 50 % Grenache og 50 % Syrah fra unge stokke. Vinplanterne dyrkes økologisk, der høstes i hånden og vinifikationen foregår uden tilsætning af gær og uden svovl.

Vinen er frisk og ligetil med aroma af jordbær, lakrids og peber. Frisk også i smagen med fin syre og ret lette tanniner.

Vinen er med sin charmerende og enkle karakter meget velegnet til enkel mad; kød på grill, kylling, paté, charcuteri. God til hverdagsmad som bolognaise og gryderetter.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
90,-

Klassisk Côtes du Rhône lavet på økologisk dyrkede druer. Ingen Fad. Vinificeret uden brug af svovl.

Charmerende, frugtdrevet næse med røde bær, kirsch og friske krydderurter. Fyldig og letkrydret smag med bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven. Rigtig fin til stegt fisk og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
120,-

Klassisk Côtes du Rhône lavet på økologisk dyrkede druer. Ingen Fad. Vinificeret uden brug af svovl.

Charmerende, frugtdrevet næse med røde bær, kirsch og friske krydderurter. Fyldig og letkrydret smag med bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven. Rigtig fin til stegt fisk og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
130,-

En historisk Bichel-vin, da det var den første vin, vi importerede. Har gennem tiderne vundet et utal af "Prix Plaisir" og "Coup de Coeur"-priser i den franske vinpresse - 2013'eren i den måske mest ansete guide Bettane & Desseauve. Har også flere gange været kåret til "Årets husvin" i Den Danske Spiseguide.

Fyldig, elegant og læskende Côtes du Rhône lavet på Biodynamisk dyrkede druer. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning og kølig præfermentation. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl.

Tæt og typisk frugtdrevet næse med mørke bær, kirsch, kærnemælk og friske krydderurter. Saftig, fyldig og letkrydret smag med moden mørk frugt bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter især lam, and og braiseret oksekød, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven.
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
140,-

En historisk Bichel-vin, da det var den første vin, vi importerede. Har gennem tiderne vundet et utal af "Prix Plaisir" og "Coup de Coeur"-priser i den franske vinpresse - 2013'eren i den måske mest ansete guide Bettane & Desseauve. Har også flere gange været kåret til "Årets husvin" i Den Danske Spiseguide.

Fyldig, elegant og læskende Côtes du Rhône lavet på Biodynamisk dyrkede druer. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning og kølig præfermentation. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl.

Tæt og typisk frugtdrevet næse med mørke bær, kirsch, kærnemælk og friske krydderurter. Saftig, fyldig og letkrydret smag med moden mørk frugt bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter især lam, and og braiseret oksekød, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven.
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Økologisk Côtes du Rhône lavet på Grenache og Syrah. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl og med uden tilsætning af gær.

Intens mørk og krydret næse, med mørke bær, oliven, friske kryddeurter og peber. Tætpakket frugtig smag med mørke bær, lakrids og peber. Lang Finish! Måske markedets flotteste Côtes du Rhône Villages!

Til kraftige vinterretter med lam, and eller braisseret oksekød. Snakker godt sammen med hvidløg, rosmarin og oliven.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
genevriers_remejeanne
180,-

Flot vin på 70% Grenache, 25% Syrah, og 5% Mourvèdre fra minimum 30 år gamle stokke og med et ekstremt lavt udbytte på omkring 20 hl/ha - lagret 12 mdr. på brugte egetræsfade fra topproducent i Bourgogne. Vinificeret uden svovl og uden tilsætning af gær. Høstet i hånden af flere omgange og trampet med fødderne.

Intens duft af cassis, peber og sydfranske krydderurter. Fyldig smag med et behageligt tanninbid og årgangens fine, balancerende syre.

Fyldig, kompleks og elegant vin, der kræver lidt af maden også. Passer særlig godt med okse og vildt, men er også rigtig fin til lam. Vinen vil udvikle sig flot over flere år, og efterhånden få skovbundsnoter, der passer godt til retter med svampe og trøffel.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
210,-

Økologisk Côtes du Rhône lavet på Grenache og Syrah. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl og med uden tilsætning af gær.

Intens mørk og krydret næse, med mørke bær, oliven, friske kryddeurter og peber. Tætpakket frugtig smag med mørke bær, lakrids og peber. Lang Finish! Måske markedets flotteste Côtes du Rhône Villages!

Til kraftige vinterretter med lam, and eller braisseret oksekød. Snakker godt sammen med hvidløg, rosmarin og oliven.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
genevriers_remejeanne
250,-

Flot vin på 70% Grenache, 25% Syrah, og 5% Mourvèdre fra minimum 30 år gamle stokke og med et ekstremt lavt udbytte på omkring 20 hl/ha - lagret 12 mdr. på brugte egetræsfade fra topproducent i Bourgogne. Vinificeret uden svovl og uden tilsætning af gær. Høstet i hånden af flere omgange og trampet med fødderne.

Intens duft af cassis, peber og sydfranske krydderurter. Fyldig smag med et behageligt tanninbid og årgangens fine, balancerende syre.

Fyldig, kompleks og elegant vin, der kræver lidt af maden også. Passer særlig godt med okse og vildt, men er også rigtig fin til lam. Vinen vil udvikle sig flot over flere år, og efterhånden få skovbundsnoter, der passer godt til retter med svampe og trøffel.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
250,-

Server den i karaffel eller lerkrukke. Det ser mere elegant ud til fest og reception.

Vores store bag-succes! Økologisk og klassisk Côtes du Rhône. Grenache-domineret. Ingen Fad. God saftig allround vin til både fjerkræ, gris, lam og oksekød.

Charmerende, frugtdrevet næse med røde bær, kirsch og friske krydderurter. Fyldig og letkrydret smag med bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven

 
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
remejeanne_bag_in_box
375,-