Domaine de l'Oratoire Saint Martin, Cairanne

Vine af uhørt høj klasse

"This is one of the most highly respected estates in the southern Rhone. Almost every insider speaks of Oratoire St. Martin, as an example of a perfectly managed, impeccably manicured vineyard as well as meticulous winemaking," Robert Parker.

Top Biodynamisk ejendom i Cairanne. Rødvinene er mere vinøse, ranke og elegante i stilen end generelt for det sydlige Rhône – en lidt akademisk Rhône-stil, der passer til vinmageren.»Det drejer sig om at bevare friskheden i vinene« siger Francois Alary!

Vores mest akademiske Rhône dreng. Francois Alary og broderen Frederic laver kølige og elegante vine, vine der er lidt akademiske i stilen. Når jeg spørger Francois om baggrunden for denne elegante, kølige stil er svaret: "Jordbunden, lidt tidligere høst, arbejdet i vinmarken, hvor jeg sørger for at bladene skygger for druerne, ikke så kraftig en ekstraktion som generelt i eks Gigondas."

Brødrene Alary dyrker deres vine efter biodynamiske principper og er fra årgang 2013 Demeter-certificerede. Hoveddruen er Grenache med 60% af arealet, men brødrene har en særlig kærlighed til Mourvedre, som udgør 30%. Det høje indhold af Mourvedre i topcuveerne "Haut Caustias" (60%) og Cuvée Prestige (40%) giver vinene en mere kølig, rank og strukturet stil, og det er vine, der har godt af minimum 4-5 års lagring. Samtidig nyder domainets vine godt af vinstokkene meget høje alder, gennemsnitsalderen er over 40 år og der enkelte parceller plantet helt tilbage i 1905. Det giver vinene en ekstra bund og frugtintensitet.

Meget fin Côtes du Rhône på 80 % Grenache og 20 % Syrah fra 20-40 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Lagret 6 mdr. på cement og flasket uden klaring eller filtrering.

Herlig frisk duft af hindbær og kirsch med viol, lakrids og peber. Mellemfyldig smag med fin frugtintensitet og pæn eftersmag. Saftig og meget drikkevenlig!

Velegnet til lettere retter med okse og lammekød eller til fjerkræ. Med sin gode frugtintensitet vil den kunne klare de fleste typer af kødretter

 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
ptits_gars_oratoire_st_martin
120,-

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
130,-

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Cairanne lavet på biodynamisk dyrkede druer på en mark beplantet i 1905 med 60 % Grenache og 40 % Mourvèdre. Lagret 18 mdr. på store fade og flasket uden klaring eller filtrering.

Meget koncentreret duft med elementer af kirsch, lakrids og garrigue - sydfranske, vilde krydderurter. Smagen er fyldig og koncentreret og holdt i en elegant, kølig og saftig stil med god frugtighed balanceret af flot mineralitet og fint tanninbid.

Domaine l'Oratoire Saint Martin drives af Alary-brødrene Frederic og Francois. De dyrker deres vin biodynamisk og er Demeter-certificerede. De tilsætter aldrig gær, men bruger udelukkende druernes egne gærstammer. Ingen klaring eller filtrering og kun en lille smule svovl ved flaskning.
Deres vine er blandt de allerbedste i Cairanne og konkurrerer nemt med fx Chateauneuf-vine til den dobbelte pris. Ejendommen regnes af vinskribenter generelt som reference for appellationen.
Deres marker er beliggende i den bedste og stejleste del af Cairanne kaldet St. Martin.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
200,-

Fadlagret biodynamisk topcuvee på 60 % Mourvedre, 20 % Syrah og 20 % Grenache fra ca. 70 år gamle stokke. Det er egentlig ikke tilladt at have så stor en procentdel Mourvèdre i en Cairanne, da Grenache mindst skal udgøre 50 %. Det bliver der set gennem fingre med, da dette er en af appellationens største vine - måske den største. Lagret 24 måneder på cement og fade – nye og gamle, store og små.

Flot intensitet og kompleksitet. Lidt usædvanlig drueblanding for en syd-Rhône, men Mourvèdre klarer sig rigtig flot ved brødrene Alary. Fokus på mørke bær og med god mineralitet og en elegant animalsk note.

Mourvèdre giver en fin note af velhængt kød, og vinen går netop godt med retter, hvor kødet har karakter. Med tiden udvikler vinen sig med noter i retning af skovbund, trøffel og mere animalitet.
Prøv den ung til grillet kød som fx lam af høj kvalitet - med alder en perfekt vin til Tournedos Rossini.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
240,-

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
300,-