Domaine Clos Romane, Cairanne

clos_romane_cairanne_full_width
Kølige og mineralske vine med en utrolig koncentration.

Clos Romane i Cairanne drives af ægteparret Nadine og Stéphane Charancon. Ejendommen er relativt ny på den måde at første årgang under egen etiket var 2011. Stéphanes familie har dog dyrket vin i Cairanne i fire generationer. Fra starten har vinene fra ejendommen markeret sig blandt de bedste i Cairanne. 
Clos Romane har ca. 30 ha vinmark - generelt med gamle vinstokke og spredt rundt i kommunen med både højt og lavt beliggende vinmarker. Alt høstes i hånden og druerne sorteres grundigt inden vinifikation. Vinifikationen er helt naturlig - gæring på cementtanke uden tilsætning af kulturgær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning.
Vinene har en flot intensitet uden over-ekstrahering, men med saftig frugt, læskende balance og elegant terroir-præg.

Lavet på 60 % Grenache og 40 % Clairette. Høstet i hånden med ret lave udbytter, afstilket og gæret naturligt på stål ved relativt lav temperatur for størst muliig friskhed.

Flot, lys pink. Charmerende og klassisk Rhône-rosé i duften; fersken, abrikos, hindbær, jordbær, grape-skal og hvid peber i elegant forening. Smagen er frisk og rund - lidt enklere end duften - tør og frugtig med mineralsk afslutning. 

Som aperitif og til hygge, men også perfekt til fx sommerens salater, jomfruhummer, stegt makrel, kylling eller laks.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
cotes_du_rhone_rose_clos_romane
Spar 180,-
130,-
100,-
130,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Meget, meget flot Côtes du Rhône lavet på 60 % Grenache, 30 % Syrah, 5 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

Virkelig lækker duft med karaktér af friske, modne bær - brombær, hindbær, jordbær, kirsebær og med fine noter af peber og en smule kanel. Smagen lever helt op til duften med saftig, intens og utrolig velbalanceret og læskende frugt.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
5_stjerner
Spar 210,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cairanne_clos_romane_ny
140,-

Topvin fra Clos Romane, der kun laves i særligt gode årgange. Lavet på druer fra gamle vinstokke (over 60 år gamle) på en blanding af ca. 60 % Mourvèdre og en blanding af Grenache og lidt Syrah for resten. Vinificeret og lagret på store fade i 18 måneder. Flasket uden filtrering.

Intens duft domineret af mørke kirsebær, solmodne brombær og med noter af garrigues, ingefær og kanel. Fyldig smag med nogen tyngde men balanceret af en kølig, moden frugt. Lang eftersmag og flot struktur.

Velegnet til okse eller lam på grill. 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
galets_jade_clos_romane
225,-

Topvin fra Clos Romane, der kun laves i særligt gode årgange. Lavet på druer fra gamle vinstokke (over 60 år gamle) på ren Syrah. Vinificeret og lagret på nye barriques i 18 måneder. Flasket uden filtrering.

Intens duft af blåbær, brombær, solbær, violer, sorte oliven og røg. Smagen er fyldig og tætpakket med medium tanniner og en lang og vedholdende eftersmag.

Velegnet til okse eller lam på grill. Til kraftige kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
pinarius_clos-romane
325,-