Cold Hand Winery, Randers

Dansk frugtvin i verdensklasse

Produkterne fra Cold Hand Winery er opstået ud fra ønsket om at levere frugtvin i verdensklasse. Intet mindre.

De vil ikke forsøge at lave vin på druer,da man er meget bedre til det andre steder. Man bruger de nordiske bær og frugter, som netop bliver allerbedst lige her. Sensommerdøgnets temperaturudsving giver nemlig den helt særlige nordiske syreprofil, som er både ren, frisk og guld værd.

De eksperimenterer på livet løs for at finde præcis de toner og noter, som får os tættere på verdens bedste frugtvin. Æbler, pærer, kirsebær, solbær, ribs, rabarber, stikkelsbær, kvæde, jordbær, hindbær, blommer, hyldeblomster og sågar gran har bogstaveligt talt været i tanken.

Entusiasme, fortælleglæde og iværksætter ånd gennemsyrer måden at drive vineri på. Æbler er ikke bare æbler, og kirsebær er ikke bare kirsebær.

Malus Danica 2013 er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie, Filippa, Elstar og Jonagold.

Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter frosset i et fryselager.

Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrerede mosten til en tyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærede i vineriet i 15 måneder.

Malus Danica bør nydes afkølet, 10-12 grader, til gode oste, dessert eller bare som en oplevelse i sig selv.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
malus_danica_cold_hand_winery
150,-

Denne vin er en forstærket vin af danske solbær af sorten Ben Alder – efter portvins forbillede.

Solbærrene blev stampet på gammeldags manér og chaptaliseret med økologisk rørsukker. Herefter er vinen spontangæret og efterfølgende forstærket med en æble eau-de-vie, hvorefter den er fadlagret på små 110 liters barriques i godt et år.

Vinen er eftersødet og fremstår kompleks med masser af friske solbær i næsen og smagen, en frisk syre og masser af tanniner. Prøv den til ost eller til kaffen.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
15 %
ribes_ruby_cold_hand_winery
240,-

De danske sorte kirsebær af Stevnsbær-typen er desværre i tilbagegang.

Bærrene indeholder dobbelt så meget sukker som søde kirsebær, tonsvis af dybe kirsebær-aromaer, en utrolig syre og masser af tanniner.

Denne vin er en forstærket vin efter portvins-forbillede.

Vinen er fadlagret på barriques i et år. Prunus Nigra er en kraftfuld kirsebærbombe med masser af tanniner.

Kirsebærvinen er en idéel ledsager til ost og desserter med fløde – ikke mindst ris ala mande

Land:
Danmark
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
19 %
prunus_nigra_cold_hand_winery
250,-

Malus Danica er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie, Filippa, Elstar og Jonagold.

Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter frosset i et fryselager.

Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrerede mosten til en tyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærede i vineriet i 15 måneder.

Malus Danica bør nydes afkølet, 10-12 grader, til gode oste, dessert eller bare som en oplevelse i sig selv.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
malus_danica_cold_hand_winery
280,-

Det Sorte X er Cold Hand Winerys opdaterede version af en dansk kirsebærlikør.

Sorte danske Stevnsbær blev overhældt med frugt Eau de Vie og trak heri 3 måneder. Herefter lagrede vinen på et brugt kirsebærfad yderligere 3 måneder, inden den blev eftersødet med økologisk rørsukker.

Lækker kirsebærlikør med høj syre og masser af tanniner og marcipanaroma.

En idéel ledsager til ost og desserter med fløde – ikke mindst ris ala mande

 

 

Land:
Danmark
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
19 %
300,-

Feminam er en dessertvin som kombinerer æblets mest ekstreme udtryksformer, -varmen fra den brændte Eau de Vie og sødmen fra den frosne æblemost.

Æblerne af sorterne Ingrid Marie, Elstar og jonagold blev presset da de var allermest modne. Den friskpressede blev derefter dybfrosset i et fryserum. Ved optøningen indeholdt den tykke, sukkerholdige most mere end 3 gange så meget sukker, syre og aroma som æblemosten.

Denne sirup blev blandet med vores egen Eau de Vie.

Feminam har en alkoholprocent på 19 % og har opholdt sig 8 måneder på brugte 220 liters hvidvinsfade.

Alkoholindholdet balancerer med den friske syre og masser af æblesødme. Den har en dyb og intens æbleduft og masser af æble-honning-karamel i smagen.

Nyd den som aperitif, til en kop kaffe eller til desserten. Serveringstemp. ca. 10 – 14 grader

Servering:
10 - 14 °C
Alkohol:
19 %
malus_x_feminam_cold_hand_winery
350,-

Cydonia er en kryokoncentreret kvædevin. De flotte pære- og æblekvæder fra Østfyn, blev knust og presset til most, som straks blev frosset.

Efter optøning er den koncentrerede kvædemost langsomt koldfermenteret igennem 6 måneder.

Cydonia er en perfekt balance af kvædernes vidunderlige aroma, sødme, syre og en behagelig tannin.

Prøv den til ost, desserter eller bare som en vinoplevelse.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
cydonia_cold_hand_winery
420,-