Clement Klur, Alsace

Biodynamiske vine med rødder tilbage til 1600-tallet

Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle nyere bygninger er lavet i naturmaterialer med udnyttelse af solenergi, regnvand, ventilationskanaler for naturlig luftcirkulation osv.

Ejendommen råder over 7 ha vinmarker, hvor vinstokkene har en gennemsnitsalder på ca 50 år. Desuden har familien en del ferielejligheder og sørger i det hele taget for en masse aktivitet for turister og vininteresserede i området, lige som de også er involverede i socialt arbejde.

Kælderarbejdet foregår også helt naturligt og de fleste vine svovles blot en anelse ved flaskning. Cremant'en svovles slet ikke.

Klur laver 17 forskellige vine og vi har valgt i første omgang at koncentrere os om Katz-serien, som er husets basisserie af meget rene, energiske og druetypiske vine, samt den svovlfri Cremant.

 

100 % Pinot Blanc dyrket biodynamisk fra ca 35 år gamle vinstokke. Høstet i hånden og vinificert naturligt.

Fine citrus og kvædenoter med mineralitet allerede i næsen. Rund og frugtig smag  - frisk og enkel med god saftig afslutning.

Velegnet som aperitif eller til lettere retter med fisk, skaldyr, grønt eller oste - prøv den til den gamle klassiker Quiche Lorraine.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
125,-

100 % Riesling fra ca 30 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Naturlig vinificering.

Klassisk Riesling-duft med elementer af lime og grønt æble, verbena og fyr. Knastør med frisk, mundvandsdrivende syre og god fylde.

De tørre Rieslingvine fra Alsace er meget madegnede. Gor godt til skaldyr som jomfruhummer, til fede fisk og ikke mindst til retter med svinekød. 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
135,-

100 % Pinot Gris fra ca 35 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Naturlig vinificering.

Klassisk, fyldig og letrøget pinot Gris-duft med elementer af honning, melon og abrikos. Fyldig og rund med forfriskende syre og lang eftersmag.

Mget madegnet - til fyldige retter med fisk og skaldyr, til fjerkræ, til gris og til modne, cremede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
135,-

100 % Pinot Gris fra ca 35 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Naturlig vinificering.

Klassisk, fyldig og letrøget pinot Gris-duft med elementer af honning, melon og abrikos. Fyldig og rund med forfriskende syre og lang eftersmag.

Mget madegnet - til fyldige retter med fisk og skaldyr, til fjerkræ, til gris og til modne, cremede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
Spar 240,-
150,-
110,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 240,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
Spar 180,-
160,-
130,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Lavet på 100 % Gewürztraminer fra ca 40 år gamle stokke. Vinificeret og lagret på store gamle fade.

Fyldig, parfumeret vin med noter af blomster og tropisk frugt. Fyldig i smagen, på kanten af det sødmefulde med en god lang eftersmag.

Den klassiske vin til Münster-ost, men er i det hele taget fremragende til modne oste. Perfekt til retter med karry-krydring.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
170,-