Chateau Mongravey, Margaux

Margaux til menneskepris

1980 arvede Regis Bernaleau lidt marker i Margaux fra sin far, og det har han siden udvidet, så han nu driver 13 ha i Margaux, 7 ha Haut-Medoc og en enkelt ha i Moulis på tre forskellige ejendomme.
Der dyrkes efter lutte raisonnée principper, dvs at sprøjtemidler anvendes med største omtanke, og der er investeret i de bedste kælderfaciliteter. 
Den omhu og det hårde arbejde, der er lagt i at optimere kvaliteten, blev i 2003 anerkendt med klassifikationen som Cru Bourgeois.

Margaux er en af de vigtigste appellationer i Bordeaux - ikke mindst, fordi den er hjemsted for supervinene fra Chateau Margaux og Chateau Palmer. Disse vine er næsten ubetaleligt dyre, men nogle af de mindre kendte naboer laver vine, der umiskendeligt er Margaux af meget høj kvalitet, men til priser, hvor de fleste kan være med. Chateau Mongraveys vine hører til de mest elegante vine fra appellationen

Denne vin var den ene af blot to vine, der fik prædikatet "Outstanding" da Decanter smagte Cru Bourgeois 2014 - tre af verdens førende Bordeaux-experter, Jane Anson, Andrew Jefford og James Lawther MW var enige om kvaliteten og gav hhv 94, 95 og 95 p.

Lavet på 70 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 2 % Cabernet Franc fra ca 30 år gamle vinstokke i Margaux. Gæring på temperaturstyret ståltank, malolaktisk gæring på fad og 14-16 måneders lagring på franske barriques, hvoraf 60 % var nye.

Behagelig, dyb duft med noter af liljer, solbær og toast. Blød og fyldig i munden med elegante tanniner og en dejlig frisk afslutning.

Bordeaux af denne kaliber bør gemmes 5-7 år fra høståret. Passer fantastisk godt til lam med lammesky, men er også rigtig dejlig til de fleste retter med okse eller kalvekød - klassiske tilberedninger med klassiske saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
mongravey_margaux_bordeaux
295,-