Chateau la Cariziere, Muscadet de Sevre et Maine

Renhed og mineralitet fra det nordlige Frankrig

Muscadet er en appellation i det nordvestlige Frankrig ved Loire-flodens udmunding, hvor der er en kraftig påvirkning fra Golf-strømmen. Druen hedder Melon de Bourgogne, og den kan i jævne udgaver give ret neutrale vine, men også spændstige, rene og mineralske vine i de rette hænder.

Jo Landron regnes for en af de bedste producenter i Muscadet. Han laver en række forskellige vine på forskellige terroirs, og vi har fået agenturet på vinen fra marken Clos des Carizières, hvor Jo Landron har lavet vinen siden 1998. 
Jordbunden er "orthogneiss", der er en type jordbund, der kan minde om skifer (lagdelt), men som ikke smuldrer. Denne jordtype giver en let røget mineralitet.
Vinplanterne på ejendommen er plantet i hhv. 1944 og 1975 med en ret høj beplantningstæthed. Ejendommen dyrkes biodynamisk og alt høstarbejde foregår i hånden.
Muscadet de Sevre et Maine er den eneste franske AOC, der har defineret et maksimum alkoholniveau (12 %)

Frisk og mineralsk vin på økologisk dyrket Melon de Bourgogne (Muscadet) - ingen fad, men vinen er lagret ca 12 mdr, "sur lie", dvs. på bundfald efter gæringen. Det er med til at give vinen noget mere fylde og karakter.

Ren, mineralsk vin med elegante noter af citron, pære og hvide blomster samt lidt toastede noter fra lagringen på gærrester. God syre og udpræget mineralitet samt en lang eftersmag.

Vinen er fremragende til lettere retter med fisk, skaldyr og bløddyr. Også fin til salater. Denne type vin, med sin lette krop og mineralske karakter, er god til retter med sarte smagsnuancer, der skal fremhæves, men ikke overdøves af vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
clos-la-cariziere_jo-landron
130,-