Chateau Grange Cochard, Morgon

Historisk ejendom med ny energi!

Château Grange Cochard er et rigtig fint lille slot i Morgon. Hovedbygningen er fra 1759, men historien går meget længere tilbage, idet slottet ligger lige ved den romervej, der gik fra Middelhavet til Paris. Der har været dyrket vin på stedet i ovr 2000 år. Ejendommens 6 ha vinmarker med meget gamle stokke ligger i umiddelbar nærhed af bygningerne og repræsenterer nogle af appellationens bedste marker; først og fremmest Côte de Py

Ejendommen blev i 2008 overtaget af det engelske par Sarah og James Wilding, der har lagt mange penge og meget energi i renovere bygninger og i at bringe markerne tilbage til tidligere tiders storhed. De har genindført traditionelle og mere arbejdskrævende processer i mark og kælder med henblik på konstant at hæve kvaliteten af husets vine.

Vi har fulgt udviklingen over nogle årgange og er overbeviste om ejendommens store potentiale, der for alvor har vist sig siden 2010-årgangen.

Flot vin fra Morgons uden sammenligning bedste mark - Côte du Py - en gammel vulkan, hvis millioner af år gamle aflejringer har skabt en helt unik jordbund, der med sin blå farve skiller sig ud fra den omliggende jordbund, der nærmest er pink. Lavet på ren Gamay fra gamle stokke med en alder på mellem 40 og 70 år. Lagret 11 måneder på barriques.

Meget intens duft domineret af kirsebær, mandel og et let røget element. Smagen har også stor intensitet, masser af frisk frugtighed og et diskret tanninbid. Lang eftersmag.

Beaujolais er generelt velegnet til lettere mad som fx fjerkræ. Vinene fra Morgon er dog klart de kraftigste vine, der også klarer kalv eller oksekød. Prøv dem også til paté og terrine.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
grange_cochard_morgon_cote_du_py
225,-

Flot vin fra gamle stokke - 100 % Gamay håndplukket, håndsorteret og vinificeret med en god del hele klaser. Macereret i 10-15 dage og lagret 9 måneder på store 3.000 liters gamle fade.

Ret intens næse med elementer af både røde og sorte bær, lakrids og nødder. Smagen er ren og frugtig med fine tanniner, frisk syre og fin eftersmag.

Beaujolais er generelt velegnet til lettere mad som fx fjerkræ. Vinene fra Morgon er dog klart de kraftigste vine, der også klarer kalv eller oksekød.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
grange_cochard_morgon_vv
350,-