Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape

Chateau Fortia er en klassisk ejendom med en særlig placering i Chateauneuf-du-Papes historie. Fine, autentiske rødvine fra Bruno Leroy - blandt Danmarks billigste kvalitets Chateauneuf-du-Pape.

Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.

Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le Roy formulerede bl.a. en række krav til vinmarker, druesorter, alkoholprocent m.m, og det er egentlig den tankegang, som danner baggrund for det franske Appelllation Controlée system.

I dag er det Le Roy's efterkommer Bruno Le Roy og svigersønnen Pierre Pastre, der driver ejendommen. 

Bemærk 1 liter! Så er der lige et par glas mere i hver flaske...

75 % Grenache og 25 % Syrah fra de unge stokke på Chateau Fortias Chateauneuf-du-Pape marker, ingen fad.

Stokkene skal være 6 år gamle før de bliver brugt til Chateauneuf-du-Pape, derfor er Baby Fortia en Chateauneuf på gule plader....

Sødmefuld næse med modne hindbær, kirsch og kardemomme. Saftig og frugtdrevet smag med masser af charmerende røde bær, bløde tanniner og en letkrydret finish.

Vinens friske frugtighed gør den velegnet til retter med et sødmefuldt udtryk, det kan være sødmefulde kødtyper som and eller lam, eller stegte rodfrugter, marinader med honning o.s.v

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
le_bernard_le_saint_igp_-_ch_teau_fortia
150,-

Lavet på 60 % Clairette, 10 % Grenache Blanc og 30 % Roussanne. Der dyrkes grønne druer på 3 ha ud af Château Fortias 30 ha vinmarker. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning. Vinificeret og lagret på stål - let filtrering.

Fin, gylden farve og aromaer af fersken, honning og citrus. Frisk, intens med fyldig frugt og mineralitet.

Dejlig vin til retter med fjerkræ, fisk eller grøntsager. Prøv den også til cremede gede eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
chateauneuf_du_pape_blanc_fortia
225,-

Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
chateauneuf_du_pape_chateau_fortia_cuvee_baron
Spar 55,-
210,-

Prestigecuvée fra Château Fortia lavet på 80 % Syrah og 20 % Mourvedre. Vinen er modnet 12 måneder på store, brugte fade og derefter 12 måneder på flaske inden, den er sat til salg.

Flot renhed og intensitet med en duft domineret af lakrids, brombær og med animalske noter. Virkelig flot frugtintensitet, medium fylde og lang eftersmag.

Flot vin til juleanden, til vildt eller til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_reserva_fortia
395,-

Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
chateauneuf_du_pape_chateau_fortia_cuvee_baron
475,-