Chateau Canadel, Bandol

Topvine fra Bandol

Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.

Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med fem huse, et kapel og vandledende kanaler. Det er fra kanalerne, ejendommen har sit navn; canal de l'eau er blevet til canadeau og siden til Canadel.
Siden 2009 har ejendommen været drevet af Laure Benoist og hendes mand - første årgang fra ejendommen var 2014. Før de selv tappede vinen, blev frugten solgt til det berømte domaine Ott.
Ejendommen består af 15 ha vinmarker plantet i terrasser - de såkaldte restanques. Jordbunden er kalk og sandsten, der holder godt på vandet. Klimaet er tørt, da Gros Cerveau-bjerget skærmer markerne for tåge og regn fra øst.
Der dyrkes uden brug af kemi og flest mulige processer foretages i hånden.

Eks-verdensmester i rosé. Lavet på  50 % Mourvèdre, 40 % Cinsault og 10 % Grenache høstet i hånden. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
Vinstokkene er ca 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.

Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.

Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 150,-
160,-
135,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Lavet på 90 % Clairette og 10 % Ugni Blanc. Efter 12 timers maceration er mosten presset fra og gæret på stål. Lagret 6 måneder på tank inden flaskning.

Hvid Bandol er en sjældenhed, man stort set kun finder på provencekystens fiskerestauranter. Melon, pære og fennikel i næsen. Fyldig smag med rigtig fin syre og mineralitet. Stor intensitet.

Flot madvin - helt perfekt til middelhavsinspirerede retter med fisk og skaldyr, hvor fx tomat og hvidløg spiller en rolle. Perfekt til unge gedeoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
225,-

Lavet på 65 % Mourvèdre, 25 % Cinsault og 5 % Grenache. Druerne høstes i hånden og er dyrkede uden brug af kemikalier. Gæret på cement og modnet på store fade (30-80 hl.) af eg i 18 måneder.

Domineret af mørke bær - brombær og solbær - med en underliggende note af modnet kød og en frisk myntetone. Faste tanniner og en lang eftersmag.

En vin, der i sin ungdom klarer kraftig mad, fx rødt kød med intens sauce eller retter med højt fedtindhold som confiteret and. Med alderen bliver vinen meget kompleks og udvikler en stor vifte af tertiære aromaer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.)

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
14 - 18 °C
Alkohol:
14 %
250,-

Lavet på 70 % Mourvèdre, 20 % Cinsault, 6 % Grenache og 4 % Syrah. Druerne høstes i hånden og er dyrkede uden brug af kemikalier. Gæret på cement og modnet på store fade (30-80 hl.) af eg i 18 måneder.

Domineret af mørke bær - brombær og solbær - med en underliggende note af modnet kød og en frisk myntetone. Faste tanniner og en lang eftersmag.

En vin, der i sin ungdom klarer kraftig mad, fx rødt kød med intens sauce eller retter med højt fedtindhold som confiteret and. Med alderen bliver vinen meget kompleks og udvikler en stor vifte af tertiære aromaer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.)

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
14 - 18 °C
Alkohol:
14 %
250,-

Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
15 - 18 °C
Alkohol:
14 %
375,-

Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
15 - 18 °C
Alkohol:
14 %
395,-

100 % Mourvèdre fra højtbeliggende marker med ca 40 år gamle vinstokke - samme druemateriale som til Altum. Druerne knuses og gæres på amphora med daglig omrøring. Gæringen varer ca en måned hvorefter aphoraen forsegles og vin og skaller lagrer derefter sammen i ca 6 måneder. Tappes uden klaring, filtrering eller svovling.

Elegant aroma af mørke kirsebær, kakao, sorte oliven og lakrids samt animalske noter. Kraftfuld intensitet og fine tanniner. Lang og flot i eftersmagen. Levende vin, der folder sig langsomt ud i glasset. Kan med fordel dekanteres.

Spændende vin til det bedste lammekød eller vildt.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
bandol_cana_tera_canadel
450,-

Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
15 - 18 °C
Alkohol:
14 %
825,-