Cascina Luisin, Barbaresco

Store vine fra lille producent

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. Maceration og gæring (ca 3 uger) foregår på cement, mens malolaktisk gæring og modning foregår på store fade, hhv. 20 50 hl, af slavonsk eg.

Gæring foregår naturligt, dvs uden tilsætning af gær, der filtreres eller klares ikke ved flaskning og markerne dyrkes meget tæt på økologisk.

Resultatet er rødfrugtede og rene vine med fantastisk parfume og finesse, der udtrykker deres respektive terroirs - simpelt hen præcis, hvad man søger efter i Barbaresco.

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Paolin. Paolin har en fin stejl sydvest eksponering og jordbund med meget sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Den mest aromatiske af Luisins vine med aromaer af røde bær, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Den letteste og hurtigst tilgængelige af Luisins tre Barbarescoer.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_paolin_cascina_luisin
320,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Paolin. Paolin har en fin stejl sydvest eksponering og jordbund med meget sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Den mest aromatiske af Luisins vine med aromaer af røde bær, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Den letteste og hurtigst tilgængelige af Luisins tre Barbarescoer.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_paolin_cascina_luisin
320,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Rabajà. Rabajà er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl syd-sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk og ler. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, salvie og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt mørkere i stilen end Asili.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_rabaja_cascina_luisin
350,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Rabajà. Rabajà er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl syd-sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk og ler. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, salvie og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt mørkere i stilen end Asili.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_rabaja_cascina_luisin
350,-

100 % Nebbiolo fra 55-60 år gamle vinstokke fra vinmarken Asili. Asili er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk, ler og sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt lysere og mere forfinet end Rabajà.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_asili_cascina_luisin
350,-

100 % Nebbiolo fra 55-60 år gamle vinstokke fra vinmarken Asili. Asili er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk, ler og sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt lysere og mere forfinet end Rabajà.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_asili_cascina_luisin
Spar 70,-
280,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Rabajà. Rabajà er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl syd-sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk og ler. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, salvie og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt mørkere i stilen end Asili.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_rabaja_cascina_luisin
350,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke i marker med sydøstlig eksponering i Serralunga d'Alba. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 4 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Tæt i strukturen med aromaer af tørrede roser, jordbær, ribs og skovbund. Faste tanniner og lang eftersmag. Elegant Barolo.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_leon_cascina_luisin
400,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Paolin. Paolin har en fin stejl sydvest eksponering og jordbund med meget sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Den mest aromatiske af Luisins vine med aromaer af røde bær, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Den letteste og hurtigst tilgængelige af Luisins tre Barbarescoer.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_paolin_cascina_luisin
795,-

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Rabajà. Rabajà er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl syd-sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk og ler. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, salvie og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt mørkere i stilen end Asili.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_rabaja_cascina_luisin
800,-

100 % Nebbiolo fra 55-60 år gamle vinstokke fra vinmarken Asili. Asili er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk, ler og sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt lysere og mere forfinet end Rabajà.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_asili_cascina_luisin
800,-