Calyptra, Cachapoal

Calyptra, Cachapoal

Calyptra er Chiles østligst beliggende vingård. Ejendommen ligger i 1000 m. højde ved foden af Andesbjergene. José Zahri købte ejendommen på 60 ha i 1989. I dag dyrkes der vin på godt 30 ha, og vinene fra Calyptra hører til blandt Chiles bedste.

"I had problems spitting these wines. My only concern (.) is that they feel more French than Chilean, but you should write this name down, in capital letters, I’d say." - Wine Advocate om vinene fra Calyptra

José Zahri købte ejendommen på 60 ha i 1989. Da han hørte, at der 60 år tidligere havde været dyrket vin, besluttede han sig for at udskifte æble og pæretræer med druer.

I dag er det Francois Massoc, der også er partner og vinmager hos Clos des Fous, som laver vinene på Calyptra. Markerne dyrkes efter økologiske principper, og den høje beliggenhed, kombineret med mager jord og stor solintensitet giver intense vine med moden frugt, flot balanceret af en lækker kølighed og frisk syre.

 

Blanding af 67 % Syrah og 33 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 moh i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg. 

Flot, koncentreret aroma af brombær og blåbær med et hint af vanilie. Fyldig i smagen, men rigtig godt balanceret af en frisk syre. Modne tanniner og en lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
15 %
270,-

100 % Sauvignon Blanc fra marker beliggende i 1000 meters højde. Høstet i hånden og gæret på 600 liters fade af fransk eg - efterfølgende lagret 18 måneder på samme fade.

Meget intens og kompleks næse med af citrus, abrikos og underspillet fad. Kraftfuld smag med høj syre balanceret af stor intensitet i frugten - lang eftersmag.

Sauvignon Blanc bliver sjældent bedre af fadlagring, men når det lykkes, kan resultatet være fantastisk. Det er en voldsom vin med stor intensitet, der klarer mad med meget karakter. Fremragende til det bedste skaldyr. Calyptra foreslår selv at drikke den til søpindsvin.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14,5 %
270,-