Bodegas Orben, Rioja

Bodegas Orben er en lille "Boutique"-bodega, der producerer vin fra en masse mikroparceller med gamle vinstokke, hovedsageligt beplantet med Tempranillo men også en lille smule Graciano, der selv i små mængder er med til at give struktur og aroma til de bedste Riojaer.

Alle de 74 parceller ligger i nærheden af Laguardia i Rioja Alavesa, den del af Rioja, der ligger op mod Baskerlandet. Rioja Alavesa er sammen med Rioja Alta overlegne for produktion af kvalitetsvin i forhold til det noget sydligere og lavere beliggende Rioja Baja.
Jordbunden i Rioja Alavesa er kalket ler og klimaet er perfekt til dyrkning af kvalitetsvin - skærmet for regnen af Sierra Cantabria mod nord.
Selve Bodegaen er bygget ned ad en bakke og med en del af faciliteterne underjordisk, så alle processer, hvor vinen skal flyttes sker ved hjælp af tyngdekraften, så man undgår pumpning.

Lavet på 100 % Tempranillo fra marker i hjertet af Rioja Alavesa – den mindste underregion i Rioja og sammen med Rioja Alta, den der giver den bedste kvalitet druer.

Vinificeret på ståltank, hvorefter vinen er lagret 12 mdr på brugte fade af amerikansk eg.

Vinen har en intens og sund aroma af røde bær – jordbær, hindbær og tranebær med et ganske let strejf af vanilie. Frisk i munden med god fylde, elegante og markante tanniner og en lang eftersmag.

Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det lette fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød.

Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
100,-

Lavet på 100 % Tempranillo fra marker i hjertet af Rioja Alavesa – den mindste underregion i Rioja og sammen med Rioja Alta, den der giver den bedste kvalitet druer.

Vinificeret på ståltank, hvorefter vinen er lagret 12 mdr på brugte fade af amerikansk eg.

Vinen har en intens og sund aroma af røde bær – jordbær, hindbær og tranebær med et ganske let strejf af vanilie. Frisk i munden med god fylde, elegante og markante tanniner og en lang eftersmag.

Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det lette fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød.

Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
100,-

Meget flot Rioja fra 74 små parceller med en gennemsnitsstørrelse på bare 0,3 ha plantet mellem 1945 og 1954 omkring byen Laguardia i det område, der hedder Rioja Alavesa. Rioja Alavesa er sammen med Rioja Alta overlegne for produktion af kvalitetsvin i forhold til det noget sydligere og lavere beliggende Rioja Baja. Jordbunden i Rioja Alavesa er kalket ler og klimaet er perfekt til dyrkning af kvalitetsvin - skærmet for regnen af Sierra Cantabria mod nord.  Næsten ren Tempranillo med op til 3 % Graciano, en lokal druesort med stort kvalitetspotentiale, der giver struktur og aroma til det færdige blend. Lagret 12 mdr på barriques af fransk eg. Selve Bodegaen er bygget ned ad en bakke og med en del af faciliteterne underjordisk, så alle processer, hvor vinen skal flyttes sker ved hjælp af tyngdekraften, så man undgår pumpning.

Intens, næsten parfumeret aroma af vilde bær, grafit og vanilie. Fyldig i munden med velstruktureret tannin og ret kølig frugt. Fin mineralitet og en lang eftersmag.

Fyldig vin med kølig frugt og god tanninstruktur. Den klarer de fleste kødretter - gerne i den lidt kraftigere ende med oksekød, lam eller vildt. Har det godt med en tæt sauce til at matche vinens store intensitet.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
300,-