Pinot Gris Reserve 2013, Albert Boxler

Land:
Frankrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Alsace
Gemmepotentiale:
2014-2021
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
230,-
På lager
  • Beskrivelse

    Pinot Gris Reserve 2013, Albert Boxler

    Lavet på 100 % Pinot Gris fra en af Alsaces bedste producenter. Druerne kommer fra yngre stokke på Grand Cru'erne Brand og Heimbourg samt fra en parcel med meget gamle stokke på granit i Niedermorschwihr. Høstet med ekstremt lavt udbytte og vinificeret på store foudres - heraf 10 % nye. Ingen tilsætning af gær og lagret 11 måneder sur lie uden omstikning inden flaskning.

    Flot intensitet og duft af honning, fersken, abrikos og appelsin. Vinen har en let sødme - 10 g/ - som er fint balanceret af et godt syreniveau.

    Vinen har ikke sødme nok til at kunne bruges som dessertvin, men er rigtig velegnet til foie gras terrine med sødt tilbehør, dejlig til salte ting som charcuteri. Passer også rigtig fint til modne oste - faktisk er denne type hvidvin med let sødme det bedste til at klare mange forskellige oste. Er man glad for stærk asiatisk mad er let sødme i vinen også det helt rigtige.

  • Producenten
    Albert Boxler regnes blandt de allerbedste producenter i Alsace.

    Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Sønnen Jean har overtaget styringen og kører videre i samme sikre stil. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flotte til moderne spicy køkken og ost
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    90 p. Vinous

    Bright straw. Aromatic peach and apricot scents are complicated by honey and balsamic herbs; the granite soils here often contribute to a more expressive style Pinot Gris. Then rich, suave and dense in the mouth, offering precise flavors of honeyed stone fruits and balsamic herbs. Finishes bright and dry, but with noteworthy richness for an entry-level Pinot Gris. At Boxler, the Pinot Gris yields were the lowest of all of his various Alsace varieties as they barely reached 18 hectoliters per hectare. This wine was vinified in 10% new oak foudres, but the oak presence is minimal and not at all intrusive. Made from grapes grown in the Heimbourg lieu-dit and from vines around Niedermorscwihr, which is characterized by granite soils.