Patrimonio Rosé 2015, Antoine Arena

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Korsika
Gemmepotentiale:
2016-2020
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
195,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Patrimonio Rosé 2015, Antoine Arena

  Lavet på 80 % Nieluccio og 20 % Vermentinu - det meste af druematerialet kommer fra marken Morta Maio, der er plantet i 2001. 

  Relativt lys rosé, men med stor intensitet. Fin og elegant duft af røde bær med elementer af krydderurter. God smagsintensitet og fin syre.

  Meget madegnet. Perfekt til grillet fisk og skaldyr - gerne suppleret med krydderurter. Meget velegnet til retter med middelhavsstemning; fiskesuppe provencal, salade chevre chaud, kylling fyldt med citron osv.
  Har bestemt intensitet til at kunne bruges til kødretter med okse, kalv eller lam, hvis vejret og stemningen er til rosé.

 • Producenten
  Antoine Arena regnes generelt for Korsikas bedste producent og er da også den eneste, der får 2 stjerner i "le Classement".

  Antoine Arena var egentlig igang med en lovende karriere som jurist på det franske fastland, men da den korsikanske uafhængighedskamp i midten af 70'erne nærmede sig borgerkrig, besluttede Antoine sig for at flytte hjem og kæmpe for at Korsika ikke skulle blive en forladt udørk.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Jyllands-Posten

  Underspillet og ren næse med blidt strejf af røde bær. Munden er saliverende saftig, æterisk let og meget behagelig. Urtet og let tannisk finale. Flot!