Sådan steger du bedst juleanden

juleanden fra gothenborg
Det gode andeliv findes hos Gothenborg. Gothenborg har et rigtig godt bud på en god økologisk juleand, der har levet på grønne marker under åben himmel. Et godt andeliv.

Der er så mange racer og krydsninger – Berber, Moskus, Moulard osv. 100% Hvid dansk landand (Peking And) giver den klassiske, sødlige andesmag og et dejligt skind med fedt og smag uden forstyrrende elementer af vildfugl. Berber og Moulard har også god smag, mindre sødlig og med mindre fedt.

Sådan gør du

Anden tøes op over et par døgn i køleskab – det bevarer saften i kødet.

Salt grundigt indvendigt og udvendigt. Husk at fjerne posen med indmad! Indmad kan med fordel lægges i bradepanden for ekstra smag. Nogle vil riste det lynhurtigt på panden, og nyde det som en fokostshapser med et godt glas pinot noir – så er man rustet til at tage imod gæster.

Fyld anden med æbler og svesker efter smag og sæt på rist midt i ovnen ved max 150 grader. Ingen varmluft.

Hæld lidt vand i bradepanden under risten og tilsæt gerne lidt suppeurter – er godt til sovsen!

Vend anden med brystet ned den første time derefter vendes og gives 2-2½ time. Slut af med at brune anden i 10-15 min ved 200 grader.

Lad anden trække en halv time før udskæring. Imens trækkes det værste fedt fra bradepanden og fonden sies og koges ind efter smag.
Saucen jævnes og smages til efter behag – husk at for meget sødme driller rødvinen!

Insisterer De på at lave anden dagen før – så husk at bade de parterede stykker i andefedt og fond så det ikke tørrer ud.

Bliv inspireret - vinen til julemaden

Vin til julemaden

Klassisk and med tilbehør er årets største forhindringsløb set med vinens øjne. Der skal dribles uden om både rødkål, fedt, sødt og surt.