Køkkenskolens Ris a la Vores

Køkkenskolens Ris a la Vores
Sådan gør du

8-10 personer

1) Kog mælken op med sukkeret og et nip salt, hæld risene i og kog ved svag varme til de er færdige - som til risotto. kogt men ikke klistret, ca 20 min. Køl af.

2) Rosinerne sættes i blød i rom natten, rommen skal dække rosinerne.

3) Orangesitup tilberedes ved at presse saften af appelsinerne, tilsætte sukkeret og julienneskal (tynde strimler) af to appelsiner. Kog saft og sukker ind i ca. 2 timer ved svag varme, skum af nu og da, indtil man har en blank tyktflydende sirup. Hold øje med, at det ikke brænder på. Køl af

4) Chokoladen smeltes over vandbad

5) fløden piskes op, ikke for stiv, da den så let kan skille, og blandes med de kogte ris. Grand Marnier, hasselnøddesplitter og rosiner vendes forsigtig ind i ris og flødeskum. Dernæst vender man orangesirup og den smeltede chokolade (ikke for varm) ind i massen, så den får marmorstriber. Man skal gøre det over ca. 4 gange i en en dyb tallerken og efterhånden anbringe massen i en serveringsskål.

5) Pynt med lidt hasselnøddesplitter og rosiner og anbring straks ris a la vores i køleskab. Den er klar til servering efter en time og holder sig fint i køleskabet