De bedste vaniljekranse

vaniljekranse
Uundværlig småkage op til jul

Traditionel dansk småkage, der stammer fra omkring 1840'erne. Hold godt øje med dem under bagningen - kunsten er ikke at overbage dem.

Brug ægte polynesisk vanilje fra Tahiti. Aromaen på ægte polynesisk vanilje er meget mere intens og der er mange flere vaniliekorn end i den noget billigere madagascarvanilie. Læs mere her

Sådan gør du

Vaniljekorn skrabes ud af stangen og skrabes løs fra hinanden med et par skefulde af sukkeret. Det gøres let på skærebrættet med kokkekniven. Husk at gemme vaniljestængerne i en tilsvarende portion sukker så det kan give smag til næste portion vaniljekranse eller ris á l`amande.

Vanilje, sukker og blødt smør røres sammen i røremaskine, æg tilsættes og køres kortvarigt.

Mel og mandelmel tilsættes og dette samles hurtigt – hvis æltes for længe kan kransen ikke bages sprød!

Dejen formes til en flad, håndterlig størrelse der pakkes i film og køles ned. Dette kan med fordel gøres dagen før. Er du stærk som Blomsterberg – så kan du straks sprøjte kransene med en stofsprøjtepose med stjernetylle når dejen er rørt.

Den kolde dej sprøjtes ud med kødhakkeren, med eller uden håndsving, og med stjerneformet plade. Formes til kranse – størrelse efter behag.

Sættes på bagepapir. Bages midt i ovn ca. 8 minutter ved 200 grader. Ingen varmluft. Hold godt øje!