Blæksprutte, Piment d'Espelette, appelsinsauce og persille

ottearmet_blaeksprutte_opskrift
Sådan gør du

Blæksprutten koges 1 time i saltet vand. Vigtigt at varme blæksprutten langsomt henover vandet i en sigte, mens vandet får temperatur. Blæksprutten bliver hård og sej, hvis den kommes direkte i det kogende vand.

Efter kogning skæres blæksprutten i små mundrette stykker, vendes i lidt olie og finthakket hvidløg og steges på en grillpande.

Skær persillerod, gulerødder og løg i små tern og steg af i smør. Efter ca. 5 minutter tilsættes et glas hvidvin og reduceres. Pres saften fra cirka tre appelsiner og kog ind til det begynder at karamellisere. Tilsæt et glas kogevand fra blæksprutten og stykker af blæksprutte og reducer yderligere. Kom en halv deciliter fløde ved og smag til med piment d'Espelette, kapers, salt og peber.

Vend saucen med det kogte pasta og pynt med friskhakket persille.

Vinanbefalinger