Events

Vi holder løbende smagninger, kurser og vinmiddage. Her på siden og på Bichels facebook-side kan du følge med i, hvad der sker
  • Bichels vinskole lektion 4 - tips og tricks

    Bliv klogere på vin og mad. Følg alle kurserne i Bichels Vinskole og få diplom på din viden. For dem, der har været med alle aftener er der eksamen i aften. Den sidste af fire hyggelige og informative aftener i Bichels vinskole. Temaet er "mad og vin" samt tips og tricks. Hvordan kobler du mad og vin, hvordan skal vin opbevares og serveres samt mange andre praktiske vintips. Aftenens program - mad & vin, tips & tricks, gode råd: - Sødme, syre, salt, umami, bitterhed. - Principper for kobling af mad og vin. - Stærk mad, tyngde og lethed, aroma. - Opbevaringstemperatur, gemmepotentiale, serveringstemperatur, åbning af vin, hvilke glas til hvilken vin. - Hvad skal man købe, hvordan vælger man vin på restaurant… For dem, der har været med alle fire aftener i Bichels Vinskole og som har deltaget i kurset "Bliv en bedre vinsmager...." er der mulighed for tage en lille eksamen og modtage et diplom. kr. 1500,- for alle fire lektioner - kurset kan kun købes samlet

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    26. September 2017
    At 6:00 pm
    1
  • Gevrey-Chambertin Masterclass

    Bichel Vine tilbyder en unik rundtur i én af verdens mest interessante vinkommuner, Gevrey-Chambertin. I en virkelighed, hvor vinenes pris og tilgængelighed gør det til en sjældenhed at smage for de fleste, så er dette en fremragende mulighed for at lære Gevrey-Chambertin rigtigt at kende. Vi smager 9 vine fra samme producent i samme årgang + en 16 år gammel Grand Cru for at vise vinenes perspektiv. Producenten er biodynamiske Rossignol-Trapet, som laver vidunderligt elegante vine og årgangen er 2014. Anders Svejstrup Rasmussen fra Bichel Vine vil stå for smagningen. Smageprogram - Domaine Rossignol-Trapet: Gevrey-Chambertin ”Vielles Vignes” 2014 – 350 kr. Gevrey-Chambertin 1.cru ”Clos Prieur” 2014 – 700 kr. Gevrey-Chambertin 1.cru ”Petite Chapelle” 2014 – 700 kr. Gevrey-Chambertin 1.cru ”Cherbaudes” 2014 – 700 kr. Gevrey-Chambertin 1.cru ”Corbeaux” 2014 – 700 kr. Gevrey-Chambertin 1.cru ”Combottes” 2014 – 700 kr. Grand Cru Latricieres Chambertin 2014 – 1200 kr. Grand Cru Chapelle Chambertin 2014 – 1200 kr. Grand Cru Le Chambertin 2014 – 1800 kr. Grand Cru Latricieres Chambertin 2001 – 1350 kr. Tid og sted Torsdag d. 28. september 2017 kl. 18-21 Bichel Vine Hjortshøjlund Mejlbyvej 501 8530 Hjortshøj

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    28. September 2017
    At 6:00 pm
    2
  • Champagnemiddag på Mejeriet med Alfred Gratien

    "I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien Alfred Gratien er en stjerne i Champagne, og har man ikke smagt deres vine, så har man en stor vinoplevelse til gode. Gratien er det mindste rigtige Champagnehus med en produktion på bare 250.000 flasker. Produktionen er meget traditionel og ligger tæt op ad måden, Krug laves på. Resultatet er helt fantastiske Champagner med en unik kombination af intensitet og elegance. Det er Champagner, der matcher de bedste råvarer og hæver et godt måltid til en uforglemmelig oplevelse. Denne aften kombineres disse fantastiske vine med Mejeriets ambitiøse køkken - et skarpt bud på den næste Aarhusianske Michelin-stjerne. Fællesnævneren er elegance og lethed i udtrykket kombineret med en fantastisk smagsintensitet, så vi tør godt stille en aften af de store i udsigt. Vi smager seks forskellige Champagner og runder af med et glas moden Barolo 2000 Vigna Rionda fra Figli Luigi Oddero. Vigna Rionda er en af de fire bedste marker i hele Barolo og det er helt unikt, at vi kan tilbyde denne vin i en drikkemoden udgave! MENU Alfred Gratien Brut Mejeriets Store udvalg af snacks *** Alfred Gratien Brut Rosé Knivmusling med purløg Serveret med frisk agurk & rygeost creme Hertil hvid tomat sauce *** Alfred Gratien Blanc de Blancs 2008 Kammusling i egen skal Cremet sauce & vilde urter *** Alfred Gratien Millésimé 2004 Letsaltede torskekæber & saltbagt selleri Smørsauce mættet med helt rogn og purløg & trøffel *** Alfred Gratien Cuvée Paradis 2008 Alfred Gratien Cuvée Paradis Rosé Hopballe Mølle kylling med danske majs & urter *** 2000 ”Vigna Rionda” Barolo Krikand med rødbede & svampe *** kaffe & sødt TID OG STED Fredag d. 29. september kl. 18:30 Restaurant Mejeriet Bedervej 101, 8320 Mårslet

    Restaurant Mejeriet, Mårslet, Denmark
    29. September 2017
    At 6:30 pm
    3
  • Smagekursus - bliv en bedre vinsmager

    Bliv en bedre vinsmager efter den engelske model. Lær den systematiske tilgang til vinsmagning, som bruges på Engelske WSET, der udbyder de anerkendte Diploma-uddannelser samt på Institute of Masters of Wine, der udbyder den højeste uddannelse indenfor vinhandel. Den systematiske tilgang er en måde at smage på, hvor man først og fremmest koncentrerer sig om objektive indtryk i en helt bestemt rækkefølge: Man skiller vinen ad i udseende, duft og smag. Ved hjælp af smageskema sætter man sætter man ord på farve, aroma og smagsindtryk, syreniveau, tanninstruktur, alkoholniveau, indtrykket af frugten, intensitet og kompleksitet osv. – alt sammen som hjælp til at fastsætte kvalitetsniveau og hvor vinen kommer fra. Alle nysgerrige kan være med. Der vil være nyt at lære både for begyndere og mere øvede.

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    10. October 2017
    At 6:00 pm
    1
  • Bichels Vinskole lektion 1 - hvidvin

    Bliv klogere på vin og mad. Følg alle kurserne i Bichels Vinskole og få diplom på din viden. Den første af fire hyggelige og informative aftener i Bichels vinskole. Temaet er hvidvin og grønne druesorter. Lær om fremstilling af hvidvin og smag klassiske eksempler på de vigtigste hvidvinstyper. Aftenens program - hvidvin: - Lynkursus i vinsmagning - Hvor er de vigtigste områder for hvidvinsdyrkning - Hvordan laver man hvidvin Smagning af: - 2 x Sauvignon Blanc - 2 x Chardonnay - Riesling - Pinot Gris eller Gewürztraminer - Grüner Veltliner - Spændende bonusdrue Ved smagning af alle vine gennemgås: Druesort, appellation, fremstilling, servering, gemmepotentiale, mad og vin. kr. 1500,- for alle fire lektioner - kurset kan kun købes samlet

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    31. October 2017
    At 6:00 pm
  • Bichels Vinskole lektion 2 - rødvin

    Bliv klogere på vin og mad. Følg alle kurserne i Bichels Vinskole og få diplom på din viden. Den anden af fire hyggelige og informative aftener i Bichels vinskole. Temaet er rødvin og blå druesorter. Lær om fremstilling af rødvin og smag klassiske eksempler på de vigtigste rødvinstyper. Aftenens program - rødvin: - Lynkursus i vinsmagning - Hvor er de vigtigste områder for rødvinsdyrkning - Hvordan laver man rødvin Smagning af - Pinot Noir - Merlot - Cabernet Sauvignon - Syrah - Grenache - Nebbiolo - Sangiovese - Tempranillo Ved smagning af alle vine gennemgås: Druesort, appellation, fremstilling, servering, gemmepotentiale, mad og vin. kr. 1500,- for alle fire lektioner - kurset kan kun købes samlet

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    07. November 2017
    At 6:00 pm
  • Bichels vinskole lektion 3 - øvrige vintyper

    Bliv klogere på vin og mad. Følg alle kurserne i Bichels Vinskole og få diplom på din viden. Den tredje af fire hyggelige og informative aftener i Bichels vinskole. Temaet er bobler, rose, orange vin, hedvine og søde vine - kort sagt alt, der ikke er rød og hvidvin. Lær om fremstilling af disse vintyper og smag klassiske eksempler på dem. Aftenens program - bobler, hedvin og søde vine: - Lynkursus i vinsmagning - Fremstilling af mousserende vine - Fremstilling af rosé og orange vin - Fremstilling af hedvine - Fremstilling af søde vine Smagning af: - Cremant - Champagne - Rosé vin - Orange vin - Sherry - Port - Muscat - Vin Doux Naturel - Sauternes Ved smagning af alle vine gennemgås: Druesort, appellation, fremstilling, servering, gemmepotentiale, mad og vin. kr. 1500,- for alle fire lektioner - kurset kan kun købes samlet

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    14. November 2017
    At 6:00 pm
  • Bichels vinskole lektion 4 - tips og tricks

    Bliv klogere på vin og mad. Følg alle kurserne i Bichels Vinskole og få diplom på din viden. For dem, der har været med alle aftener er der eksamen i aften. Den sidste af fire hyggelige og informative aftener i Bichels vinskole. Temaet er "mad og vin" samt tips og tricks. Hvordan kobler du mad og vin, hvordan skal vin opbevares og serveres samt mange andre praktiske vintips. Aftenens program - mad & vin, tips & tricks, gode råd: - Sødme, syre, salt, umami, bitterhed. - Principper for kobling af mad og vin. - Stærk mad, tyngde og lethed, aroma. - Opbevaringstemperatur, gemmepotentiale, serveringstemperatur, åbning af vin, hvilke glas til hvilken vin. - Hvad skal man købe, hvordan vælger man vin på restaurant… For dem, der har været med alle fire aftener i Bichels Vinskole og som har deltaget i kurset "Bliv en bedre vinsmager...." er der mulighed for tage en lille eksamen og modtage et diplom. kr. 1500,- for alle fire lektioner - kurset kan kun købes samlet

    Bichel Vine, Hjortshøj, Denmark
    21. November 2017
    At 6:00 pm

SMAGEKURSER

Bliv en bedre vinsmager efter den engelske model. Lær den sytematiske tilgang til vinsmagning, som bruges på Engelske WSET, der udbyder de anerkendte Diploma-uddannelser samt på Institute of Masters of Wine, der udbyder den højeste uddannelse indenfor vinhandel.Bliv en bedre vinsmager efter den engelske model Lær den sytematiske tilgang til vinsmagning, som bruges på Engelske WSET, der udbyder de anerkendte Diploma-uddannelser samt på Institute of Masters of Wine, der udbyder den højeste uddannelse indenfor vinhandel.