neuland-gruener-veltliner

Neuland Grüner Veltliner 2019, Herbert Zillinger

Land:
Østrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Weinviertel
Gemmepotentiale:
2020-2025
Alkohol:
11,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
Spar 186,-
130,-
99,-
130,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 186,-
På lager
  • Beskrivelse

    Neuland Grüner Veltliner 2019, Herbert Zillinger

    Lavet på 100 % Grüner Veltliner - biodynamisk dyrket. Gæret spontant på ståltanke og efterfølgende også modnet med gæringsbundfald på ståltank. Flasket med minimal svovltilsætning.

    Aroma af grønne krydderurter - citronmelisse, kørvel og dild, hø og moden pære. Mellemfyldig med flot balance - læskende og lækker.

    Til retter med fisk, skaldyr, grøntsager eller kylling.

  • Producenten
    Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

    Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    16,5 p. JancisRobinson (årgang 2019)

    Remarkably intense, pungent nose for an 11.5% wine. Deep golden colour. Really concentrated fruit flavour with none of the fermentation aromas that can mark some young Grüners. Lots of extract and a pure cocktail of flowers and white pepper. Very Very Good Value - Jancis Robinson MW

    90 p. falstaff (årgang 2018)

    Helles Gelbgrün, Silberreflexe. Feine gelbe Apfelfrucht, zart nach Mango, tabakige Würze, ein Hauch von Wiesenkräutern. Mittlerer Körper, weiße Fruchtnuancen, angenehmer Säurebogen, balanciert, zarte Fruchtsüße im Abgang, vielseitig einsetzbar.
    Falstaff - logo

    90 p Wine Advocate (årgang 2018)

    In contrast to the Radikal, the 2018 Grüner Veltliner Neuland is based on the fruit of the youngest vines of the domain. Whole-cluster pressing, vinification until February last year and bottled under screwcap with 11.5% alcohol, the wine is clear, fresh and even yeasty on the nose, with citric-scented fruit aromas and notes of milled stones. Lush and piquant on the palate, this is a well-structured, nicely grippy and stimulating Veltliner with stimulating bitters on the finish. This is a classic to go with almost everything from the Austrian cuisine. - Stephan Reinhardt