Mencia de Espanillo 2013, Bodegas Mengoba

Land:
Spanien
Servering:
14-16 °C
Område:
Bierzo
Gemmepotentiale:
2016-2032
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Løbende vildt og Oksekød
230,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Mencia de Espanillo 2013, Bodegas Mengoba

    Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 11 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

    Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær,  violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

    Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

  • Producenten
    Bodegas Mengoba, Bierzo

    Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. View from the Cellar v. John Gilman

    The Mengoba Tinto bottling from Monsieur Pérez is made up of a slightly different blend than the Brezo bottlings, as this wine is eighty percent Mencía, fifteen percent Garnacha and five percent a field blend that includes both Alicante and Godello. The 2013 was still resting comfortably in five thousand liter foudre at the time of my visit, with bottling to be done in the spring. The bouquet is outstanding, wafting from the glass in a classy constellation of dark berries, coffee grounds, gamebirds, slate, pepper and a nice topnote of chicory. On the palate the wine is deep, full-bodied, pure and rock solid at the core, with fine focus and grip, blossoming complexity, fine-grained tannins and excellent balance on the long and quite refined finish. This is going to be a dynamite bottle of wine in the fullness of time.

    91 p. Jyllands-Posten

    Kølig og ganske elegant, tør med den underliggende sødme. Civiliseret, europæisk vin. Ung, kan ligge et par år og blive bedre. Jeg ville ikke normalt servere Bierzo-vin for gæster, jeg brød mig om, denne er en undtagelse. Mencia er druesorten, og man mener, den kan være identisk med cabernet franc. Det er ikke umuligt. - Niels Lillelund