Malbec Tocao 2014, Clos des Fous

Land:
Chile
Servering:
15-17 °C
Område:
Bío-Bío
Gemmepotentiale:
2016-2026
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
325,-
På lager
 • Beskrivelse

  Malbec Tocao 2014, Clos des Fous

  Malbec fra granitholdig mark plantet i 1914 i Bío-Bío blandet med lidt Carignan fra 80 år gamle stokke. Modnet på nye barriques.

  Flot, balanceret og intens næse med elementer af mørk frugt og krydderier. Imponerende balance og lethed i munden på trods af stor, stor intensitet - kølig koncentration og fantastisk lang eftersmag. Sydamerikansk frugtintensitet med europæisk mineralitet og balance.

  Drik den til det bedste stykke velhængt oksekød.

 • Producenten
  Spydspidsen i den chilenske vinrevolution

  Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner og testvinder Politiken (årgang 2014)

  Fyldig og intens, men frisk vin med dominans af mørk, solmoden bærfrugt og sort kerne af tobak og lakrids. Helstøbt vin med markeret, men integreret tannin og god tæthed.

  18,5 p. Forlaget Smag (årgang 2014)

  Testvinder Malbec Den gådefulde topvin Tocao laves af druer fra en vinmark, der blev plantet i 1914, vist nok ved en fejltagelse. Den består af Malbec, blandet med en lille portion Carignan, alt sammen plukket nænsomt i San Rosendo i Bío Bío Valley. Det er en kompakt og koncentreret Malbec, der holder en fin balance og er langt fra marmelade og kogechokolade, den er tværtimod stram og let mineralsk – men et brus af druesmag vokser langsomt i glasset. Stram druekarakter, lakrids og krydderurter. Velplaceret garvesyre, fremragende kødvin.

  93 p. og 5 stjerner JP (Årgang 2014)

  Virkelig god til anden; fed, krydret, mandhaftig, men dog intens og syrerig til sidst. Forekommer mere åben end 2013-årgangen, lige til at gå til. Sjældent, at en oversøisk vin faktisk spiller med det bastante andefedt. - Niels Lillelund

  6 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2013)

  En milepæl. Stadig alt for ung, men potentialet er stort. Malbec i vild synergi; rå, afgrundsdyb urkraft og distingveret saftig harmoni. Mineralsk, mørk og ulmende. Fadet er markant, men velporportioneret som alt andet i denne imponerende vin.

  97 p. James Suckling (årgang 2013)

  This is incredible with ripe and rich fruit and dark berry, wet earth and hints of mahogany. Full to medium body, firm tannins and a beautiful finish. So long and intense. The dried fruit and acid contrast is mind-blowing. The greatest malbec ever made in Chile? Watch out Argentina. Only 300 cases made.

  Testvinder og 18,5 p. Forlaget Smag (årgang 2013)

  Så kompakt og intens kan en Chilevin ikke være – men det er den. Desværre er eiketten skødesløs. Vinens oprindelse nævnes ikke, heller ikke, hvad den er lavet af, men iflg. den danske importør er den 100% Malbec. Den er i hvert fald imponerende, tæt, saftig og pebret – og samtidig blid, charmerende og silkeblød. Den har dybde, den har længde, den har karakter. Stilen er streng, men den strammer ikke. Fremragende Chilevin. - Henrik Oldenburg

  Testvinder og 6 stjerner Finansbureauet (årgang 2013)

  Chilensk vin har vundet meget i popularitet de seneste år. Generelt får man meget vin for pengene, og testen afslørede da som ventet også mange gode til prisen. Hvad der var mindre ventet var derimod måske, at det var testens dyreste vin, som præsenterede sig som det allerbedste køb til prisen. Men vindervinen er i en klasse helt for sig selv og en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Clos des Fous Tocao 2013 hedder den og forhandles af Bichel Vine. Den kommer med hele 97 point i bagagen fra James Suckling, hvilket ikke undrer, når man smager vinen. En super chilensk Malbec (med en smule Carignan) som mestrer den sjældne kunst at kombinere det kraftfulde med det elegante. Let støvet næse med et hint af peber og vanilje, eksplosiv mund med generøse mængder salmiaklakrids, tobak, espresso og mørk chokolade og lang intensiv eftersmag med en snert af mineralitet. Det er vin i ren verdensklasse og den bedste chilenske vin undertegnede til dato har smagt.

  Testvinder og 5,5 stjerne Liebhaverboligen/Vinstyrke2 (årgang 2013)

  Nådada, så rykker vi op i superligaen. Denne chilener er lavet på malbec-druer fra 80 år gamle vinstokke iblandet nogle få procent carignan. En tæt sag, der oser af solbær, sorte kirsebær og chokolade i et koncentreret, næsten likøragtigt udtryk. I munden mærker man for alvor tørstoffet. Bærfrugten er mørk og kølig. Her er peber, mokkapulver og rå garvesyre, og selv om det er lidt af en saft- og kraftbombe, udfolder vinen endnu ikke sit fulde potetiale. Giv den masser af luft - gerne flere timer på karaffel.
  vinstyrke2

  95 p. James Suckling (årgang 2012)

  Amazing nose of dried strawberry and oyster shell with bark and tea leaf. Full-bodied, deep and intense. So much here, and with soul. 80% 100-year-old malbec and 20% 60-year-old carignan. All head pruned. Loving this. Think classic style Châteauneuf like old Rayas.

  93 p. Vinous (årgang 2012)

  Bright purple. Sexy, oak-spiced aromas of black and blue fruit preserves, allspice, mocha and smoky minerals, with an intense floral overtone. Sweet, seamless and focused on the palate, offering vibrant, concentrated cassis and boysenberry flavors and a muskier touch of licorice. Quiet pure and nervy for its power, finishing with outstanding clarity and cling and subtle, late-arriving tannins. - Josh Raynolds