macon-villages-rijckaert

Macon-Villages 2020, Jean Rijckaert

Land:
Frankrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2021-2032
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
Spar 330,-
180,-
125,-
180,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 330,-
På lager
 • Beskrivelse

  Macon-Villages 2020, Jean Rijckaert

  100 % Chardonnay fra det sydlige Bourgogne - stokke med en alder på ca 35 år i gennemsnit. Gæret naturligt og lagret på brugte små fade i et lille års tid.

  Klassisk og vellavet hvid Bourgogne, der klart overstiger, hvad man kan forvente i prisklassen Aromaer af citrus, fersken, acacie og kaprifolie. Fyldig med fin syre og dejlig eftersmag. Perfekt "hverdags-bourgogne".

  Til stegt fisk og skaldyr, kylling eller komælksoste.

 • Producenten
  Jean Rijckaert, Jura

  Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2019)

  Kernesund, tindrende ren og frugtig vin; fuld af fersken, mild blomsterhonning og æbleblomst. God balance, god koncentration, masser af greb fra syren, der giver nerve og modspil til en let smørret fedme og velkalibreret fadpræg. Megen bourgogne for pengene. 90 point. - Morten Bundgaard

  4 stjerner Børsen (årgang 2019)

  Det er virkelig et godt køb, hvis man køber en kasse, og det har jeg gjort, for jeg faldt pladask for den mineralske florale næse og dens sødmefulde citruspræg, den fede viskositet og friske smag med en delikat bitterhed i afslutningen. - Ole Troelsø, Børsen

  5 Thumbs Up - Houlbergs vinblog (årgang 2018)

  Sikke en smørlækker næse, fyldig, klar burgundisk med let fedme, røgede noter, blød lys frugt, fersken som klart den tydeligste, melon, citron, støvet blomsterpollen, sødme og derudover også lidt vanilje fra fadene … meget indbydende og lækker næse. Hvor smager den også godt … der er krop og fedme, men uden det bliver alt for fedt. Det er blødt med en vis sødme, men syren er lidt rund, poleret og giver vinen en fin balance. Der er en lille svag grape bittterhed, meget smagfuld vin … utrolig flot hvid Bourgogne til prisen … masser af klassisk burgundisk kvalitet.