quatre_terres_santa_duc_ny_ny

Les Quatre Terres 2018, Domaine Santa Duc

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2020-2030
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
Spar 180,-
130,-
100,-
130,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-
På lager
 • Beskrivelse

  Les Quatre Terres 2018, Domaine Santa Duc

  "Min lille Chateauneuf" siger Yves Gras om sin yndlings Côtes du Rhône.
   
  Spændende, kraftig og velbalanceret Côtes du Rhône. Vinen hedder Quatre Terres, fordi den kommer fra fire forskellige terroirs i det sydlige Rhône; Vacqueyras, Rasteau, Roaix og Seguret. Lavet på 70 % Grenache, 15 % Syrah, 10 % Mourvèdre og de sidste 5 %  er Cinsault, Carignan og Clairette. Høstet i hånden og gæret med delvis afstilkning og uden gærtilsætning. Lagret på en blanding af store gamle fade og amfora af terracotta et års tid.
   
  Tæt og intens næse med karakter af solbær, brombær og kirsch samt sydfranske krydderurter, nelliker og viol. Smagen er meget fyldig og frugtmættet, men fint balanceret med fine tanniner og en god syre.
   
  En kraftig vin, der gerne må få kraftig mad; oksekød, lammekød og kalvekød med kraftig sauce. Fin også til kød på grillen, til lammekølle med hvidløg og rosmarin og helt perfekt til klassisk, dansk julemad.
 • Producenten
  Topvine fra Gigondas og Chateauneuf.

  Santa Duc i Gigondas har længe været en af vores nærmeste samarbejdspartnere. Gunnar og Yves Gras havde et særligt bånd - "tout est possible" var deres fælles valgsprog; alt er muligt, alt kan lade sig gøre, og det har altid gået begge veje.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  Testvinder og 4 stjerner i Berlingske (årgang 2018)

  Helt vidunderlig og Bamseline-blød duft med toner af brombær, læssevis af kærnemælk, kondenseret Kinder-mælkesnitte og mørke, røde bær. Saftig vin med flot ekstraktrigdom og en fin garvesyrestruktur, der rammer frugten godt ind. Nøj, hvor får jeg lyst til at rive den op på fem stjerner, for her er der nærmest tale om en Fiat 500 med et brøl af en Porsche-motor under hjelmen. Fire store stjerner.

  87-89 p. Wine advocate (årgang 2018)

  2018 Cotes du Rhone les Quatres Terres blends fruit from Rasteau, Roaix, Séguret and Vacqueras. Mostly Grenache, it boasts floral hints and almost jammy raspberry fruit. Medium-bodied, it's silky and gentle in the mouth, with an appealing softness for near-term drinking. - Joe Czerwinski

  5 stjerner og Testvinder JV og Fyns Stifttidende (årgang 2017)

  Næse med lækker frugt, masser af mørke bær og let krydderi. Umiddelbart ret sød i munden, men frugtsyren dukker op og renser med røde bær og kirsch inden et blød farvel af sød lakrids. Testens mest polerede vin - nok en venlig hilsen og et feminint kram fra lagringen på store fade og siden amfora, og den høje alkoholprocent virker ikke generende. Vinen er lavet på druer fra fire områder, og på Santa Duc i Gigondas har økologen Benjamin Gras taget over eftersin far, Yves Gras.

  5 stjerner i Jyllands-Posten (årgang 2015)

  2015 er en rig årgang, det smager man, men også, at Yves Gras her har søgt det mineralske, frugtige udtryk, komponeret med de klassiske Rhône. Dette er netop ikke en blockbuster, men er langt køligere i sit væsen - ligefrem elegant. Smuk vin.

  5 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)

  Besnærende Côtes du Rhône med afdæmpede tanniner og rund og blød mellemfyldig mund med pæne mængder mørk frugt tilsat lidt engelsk lakrids og mokka. Måske ikke helt på niveau med nogle af de forrige årgange, men stadigvæk et rigtig godt køb til prisen.