gaul_rose

Le Rosé Gaul 2020, Matthias Gaul

Land:
Tyskland
Servering:
8-10 °C
Område:
Pfalz
Gemmepotentiale:
2021-2024
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
Spar 246,-
140,-
99,-
140,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 246,-
På lager
 • Beskrivelse

  Le Rosé Gaul 2020, Matthias Gaul

  Lavet på en blanding Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Meunier, Frühburgunder og Merlot. Lavet ved saignée - dvs at man tapper noget af alle de røde topvine efter kort tids maceration for at koncentrere dem yderligere. Den aftappede pink most gæres færdig på ståltank og lagrer på bærmen med omrøring nu og da indtil aftapning i foråret.

  Frisk og sommerlig duft af jordbær, abrikos og Kongen af Danmark. Frugtigheden er helt i front med en rigtig fin, balancerende syre. Saftig eftersmag med fin fin længde.

  Velegnet til et glas i utide, men går rigtig fint til salater, gerne med tomat, eller til kylling eller grillet fisk.

 • Producenten
  Tysklands store rødvinstalent: i 2017 vinder af Vinums pris for bedste tyske rødvin og "Aufsteiger des Jahres" i vinguiden Eichelmann.

  Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  6 stjerner og testvinder Politiken (årgang 2019)

  Indtagende næse af lyse jordbær - totalt jordbær! Ren og frisk. Saftig smag med luftig lethed og fin syre. Virkelig en opfrisker, intet sødligt. Fin alene eller til små skaldyr. Strålende køb

  5 stjerner og testvinder, Politiken (årgang 2018)

  Nedtonet duft. Ret elegant med en frisk jordbærnæse. Saftig og frisk med fint syrebid. Mindre blød og rund end provencalsk rosé - seriøs og lidt udfordrende. - Henrik Steen Andersen