la_cupole_rosso_toscana

Le Cupole 2010 IGT, Tenuta di Trinoro

Land:
Italien
Servering:
14-16 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2014-2023
Alkohol:
15 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
Spar 200,-
350,-
250,-
350,- pr. flaske. Ved køb af 2 flasker spar 200,-
På lager
 • Beskrivelse

  Le Cupole 2010 IGT, Tenuta di Trinoro

  Lavet på 60 % Cabernet Franc, 35 % Merlot, 4 % Cabernet Sauvignon og 1 % Petit Verdot. Modnet 8 måneder på nye barriques af fransk eg - derefter 10 måneder på cementtank.

  2010-årgangen startede med meget sne og meget regn og med et meget sent forår. Cabernet Sauvignon og Petit Verdot kunne knapt nå at modne, hvorfor blendet i denne årgang ud over Cabernet Franc, der altid er hoveddruen, er domineret af Merlot.

  Tæt og koncentreret med aroma af solbær, sorte kirsebær og varm jord - udviklede noter af skovbund og modnet kød. Flot modenhed, men stadig med en del primær frugt og et fast tanninbid.

  Til krogmodnet oksekød eller vildt.

 • Producenten
  Super-toscaner på Cabernet Franc

  Tenuta di Trinoro er en stor toscansk ejendom beliggende i den sydøstlige del af Toscana på grænsen til Umbrien. Ejes af Andrea Franchetti, der tilplantede ca. 10 % af ejendommens 200 ha med Bordeaux-sorter i begyndelsen af 1990’erne.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  92 p. Vinous (årgang 2010)

  The 2010 Tenuta di Trinoro comes across as quite understated in this vintage. Dark cherries, plums, espresso and licorice are some of the nuances that take shape in the glass. Despite the mid-weight structure of the fruit, there is absolutely no sign of the 100% new oak barrels. - Antonio Galloni

  5 stjerner Vinstyrke2 (årgang 2010)

  Som vinanmelder oplever jeg kun sjældent at få lov til at teste modne vine. Så meget desto større er begejstringen, når det sker. I dette tilfælde har importøren Bichel sikret sig nogle flasker af kultvinmageren Andrea Franchettis bordeaux-blend Le Cupole, som frembringes af druer dyrket på næringsfattige skråninger i det sydvestlige Toscana. En stor vin i en stor årgang – og på et stadie i sin udvikling, hvor den næppe bliver meget bedre. Duften er moden, rig og intens med lag på lag af dyb, mørk bærfrugt, chokolade, tørret bark, cigarkasse og læder. I munden fed, tæt og koncentreret. Modne og sødmefulde noter af kirsebær, solbær og brombær fylder hele paletten, og vinen afslutter blødt og med behersket bitterhed. Fornemt!
  vinstyrke2