Kepos 2017, Ampeleia

Land:
Italien
Servering:
14-16 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2019-2027
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Lam
175,-
På lager
  • Beskrivelse

    Kepos 2017, Ampeleia

    Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

    Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

    Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

  • Producenten
    Biodynamisk idyl i det sydlige Toscana

    Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og Elisabetta Foradori er involveret i både dyrkning og vinificering.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Vinous (årgang 2015)

    The 2015 Kepos brings together so many of the elements that make these wine so appealing. Deceptive in its mid-weight structure, the 2015 is quite powerful and intense. A range of floral/savory notes domineates, while the fruit appears to lie in background. Dried herb, tobacco, dried flwoers, leather and dark cherry open up with time in the glass. Overall, the 2015 is a structured wine that could benefit from more time in bottle. - Antonio Galloni

    92 p. James Suckling (årgang 2015)

    I like the cool stone and dried flower undertones to the cherry and berry fruit character. Medium body, firm and silky tannins and a fresh finish. Drink now. Made from biodynamic grapes.

    91 p. Falstaff (årgang 2015)

    Helles, durchsichtiges Rubinrot. Sehr fruchtig in der Nase mit etwas Kohlensäure und Noten nach Leder und ein zarter Hauch von Kohle. Am Gaumen saftig und lecker, sehr trinkig mit dennoch präsentem Tannin, nicht körperreich, aber sehr hohes Trinkvergnügen.
    Falstaff - logo

    93 p. Wine Spectator (2014)

    Spicy, stylish and full of character. Clove and fruit flavors. Medium to full body, savory tannins and a juicy finish. - James Sucklng

    90 p. Vinous (2014)

    The 2014 Kepos is another bold, pungent wine from Ampeleia. Dark cherry, underbrush, game, tobacco, licorice and spices give the 2014 much of its brooding, inward personality. I would give the 2014 another year or so in the cellar, as it is very tightly wound at this stage. Still, there is plenty to like. - Antonio Galloni

    92p. James Suckling til 2013

    A delicious and delicate wine with soft and light tannins and a bright and fruity finish. Lots of dried strawberry character. Subtle. Drink now

    91 p. Falstaff til 2013

    Glänzendes Rubin. Eröffnet mit betont würzigen Noten, nach Kardamom und Rosmarin, dann viel Granatapfel. Am Gaumen schönes Spiel, herzhaftes, zupackendes Tannin, präsente Frucht, im Finale salzig und lange
    Falstaff - logo

    90 p. JP til 2013

    Grenache uden fad (isprængt en smule andre druer), og det klæder druen, der bevarer friskheden; sødme, lethed, krydderurter, en ganske cremet struktur. Liflig, fornøjelig vin med en personlighed, der er ligetil, men ikke ligegyldig. Vil smage herligt let afkølet i sommeren, men smager nu også godt i februar. - Niels Lillelund