Flor de Vetus 2015, Bodegas Vetus

Land:
Spanien
Servering:
14-15 °C
Område:
Toro
Gemmepotentiale:
2017-2026
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam
Spar 120,-
100,-
80,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-
På lager
 • Beskrivelse

  Flor de Vetus 2015, Bodegas Vetus

  Lavet på 100 % Tinta del Toro - den lokale klon af Tempranillo. Lagret 9 måneder på fad - 50 % amerikansk eg og 50 % fransk eg. Halvdelen af fadene er nye mens den anden halvdel er et år gamle.

  Dyb, sortrød farve og en frisk og sund bærpræget aroma med let vaniliepræg. Fin intensitet og koncentration i frugten med forfriskende syre, modne tanniner og en lang eftersmag.

  Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det let sødlige fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød. Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.
   

 • Producenten
  Toro er et vinområde i Castilla y León lige vest for Ribera del Duero – tæt på grænsen til Portugal, hvor floden Duero bliver til Douro. Toro fik D.O.-status i 1987 og vinene nyder stigende

  Toro ligger på den spanske højslette med marker i 600-750 meters højde over havet. Området har mange solskinstimer, meget lidt nedbør, varme somre og kolde vintre og store temperaturforskelle mellem dag og nat.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Winelab

  Intens duft af brombær, kirsebær og lidt skovbund. Elegant og fyldig frugt i smagen med sorte oliven og kirsebær. En delikat og diskret sødme, som er i perfekt balance med syren, hvilket er et must til en krævende ret. - Mads Jordansen

  5 stjerner Politiken

  Intens, frugtæt og krydret rødvin med let sødmefuldt, kokosagtigt fadpræg. Ret tør afslutning med markeret bitterhed, men der er masser af frugt, og med mad er der balance.

  5 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)

  Varm og fyldig spansk sag med indbydende næse med noter af røg og enebær og opulent mund med lang finish og præg af lakrids, mørke frugter og peber. Godt køb.