fleurie_la_joie_du_palais_lafarge_vial_ny

Fleurie Joie du Palais 2016, Domaine Lafarge Vial

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Beaujolais
Gemmepotentiale:
2018-2028
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
325,-
På lager
 • Beskrivelse

  Fleurie Joie du Palais 2016, Domaine Lafarge Vial

  Fra 1,5 ha stort lieu dit beplantet i 1950'erne med pink granit i jordbunden. Marken har visse steder en hældning på ikke mindre end 50 %, hvilket gør at marken skal pløjes med hest. Marken er indkøbt til 2015-årgangen og er dyrket biodynamisk fra starten - men er naturligvis ikke certificeret endnu.

  Høstet i hånden, gæret naturligt på beton med en smule stilke og derefter lagret et års tid på brugte fade.

  Flot aroma af hindbær, brombær og friske roser med et element af peber og friske roser. Saftig med ret høj syre og et fast tanninbid i afslutningen. Læskende og frisk, men bør nok gemmes som minimum 3 år fra høståret.

  Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

   

 • Producenten
  Lafarge i Volnay er en af Bourgognes mest prominente og traditionelle producenter. Det er et af de ældste familie-domæner, idet de startede med at sælge vin under egen etiket allerede i 1934. Domainet

  Frederic og Chantal har købt 4 ha førsteklasses vinmark i Beaujolais - nærmere bestemt Grand Cru'erne Fleurie og Chiroubles. Vinstokkenes alder er 30-70 år og det meste var i forvejen dyrket økologisk. Lige som på Domaine Lafarge er dyrkningen lagt om til biodynamik, men der går nogle år fra første årgang, som er 2014, til domainet er fuldt certificeret. Vinene vinificeres som på domaine Lafarge - fuld afstilkning, naturlig gæring i cementtank og lagring på gamle fade. 

  Læs mere
 • Kort