Etna Rosato Vigorosa 2015, Romeo del Castello

Land:
Italien
Servering:
10-12 °C
Område:
Sicilien
Gemmepotentiale:
2017-2020
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
160,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Etna Rosato Vigorosa 2015, Romeo del Castello

    Flot og elegant rosé lavet på druer fra ejendommens bedste mark med 70-100 år gamle stokke Nerello Mascalese og en smule Nerello Capuccio. De gamle vinplanter vokser som buske og marken ligger 700 moh. Gæret og lagret på stål med naturlig gæring og malo.

    Frisk duft af røde bær med et touch af krydderi. Smagen er også domineret af røde bær - kirsebær og jordbær - med frisk og ren syre. Flot glas.

    Velegnet til de fleste lettere retter - charcuteri, fisk og skaldyr, friske oste. Og til et glas på terrassen. 

  • Producenten
    Etnas nye stjerne

    Fattorie Romeo del Castellos vinmarker ligger i 700 meters højde over havet på Etna. Ejendommen har i 3 generationer været ejet af den samme familie og i dag drives den af Chiara Vigo sammen med hendes mor Rosana Romeo. I 1981 blev ejendommen næsten destrueret, da en kæmpe lavastrøm fra det største udbrud i nyere tid løb ned gennem markerne. Heldigvis undslap bl.a. 14 ha af familiens 100 år gamle stokke med Nerello Mascalese og Nerello Capuccio samt et tusind år gammelt oliventræ. Helt Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    16,5 p. jancisrobinson.com

    Grapes that didn’t make the grade for Vigò (only made in exceptional years) have been used to make a rosato, hence the ‘Vigoròsa’. This is the first vintage. Very pale salmon pink. Pretty nose of spicy cherry and strawberry with hints of herbs. Lifted and fresh strawberry fruit. Completely dry and with a fine texture. Real interest here. - Walter Speller

    4 stjerner Jyllands-Posten

    Rosévin lavet primært på den stramme nerello mascalese-drue. Næsen er italiensk krydret, læder og urter. Spændstig og tannisk mund, livlig syre og næsten som en rødvin på samme drue. Til fjerkræ eller gris på grill.