estaladi_a_gregory-perez

Estaladina 2016, Mengoba

Land:
Spanien
Servering:
14-16 °C
Område:
Bierzo
Gemmepotentiale:
2018-2031
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Amfora/tinaja
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
350,-
På lager
  • Beskrivelse

    Estaladina 2016, Mengoba

    Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

    Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

    Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

    Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

  • Producenten
    Bodegas Mengoba, Bierzo

    Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Wine Advocate (årgang 2016)

    Estaladiña is the name given locally in Bierzo to a slightly darker biotype of Trousseau, the pale red grape from Jura that is also known as Panycarne, Bastardo or Merenzao. The grape is in the process of being admitted by the Bierzo appellation, but in the meantime, the 2016 Estaladiña from Gregory Perez has to be sold without the appellation of origin. It does have the berry fruit, the herbs and spices and the wild twist I see in many wines produced with the grape, here or elsewhere (there are almost no wines yet in Bierzo, but I guess more will come), with perhaps a more Mediterranean touch here. It has a profile sought after lately, perfumed, easy to drink, pleasant and with a medium body and good freshness, clean flavors and no noticeable oak notes. The 2016s seem to have an extra degree of freshness, complexity and elegance. This matured in a 500-liter oak tinaja. Only 830 bottles produced. - Luis Gutierrez

    92 p. og 5 stjerner JP (årgang 2016)

    Sød, lidt bitter frugt, elegant, letløbende, burgundisk (kliché, jeg ved det), frugtig; nydeligt balanceret, slutter tørt. - Niels Lillelund