el_rebolon_mengoba

El Rebolon 2016, Bodegas Mengoba

Land:
Spanien
Servering:
14-16 °C
Område:
Bierzo
Gemmepotentiale:
2018-2028
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
350,-
På lager
  • Beskrivelse

    El Rebolon 2016, Bodegas Mengoba

    Topvin fra Mengoba! Fra ca 80 år gamle stokke på højbeliggende (850 moh) marker i Espanillo med skifer. Markerne blev tidligere pløjet med okser, men nu bruges et lille bæltekøretøj, der skulle påvirke jordbunden mindst muligt. Vinen er et field-blend med hovedsageligt Mencia og lidt Alicante og Godello, der alt sammen vinificeres sammen. Klaserne afstilkes ikke og de trædes med fødderne på gammeldags manér. Naturlig gæring på åbne kar og derefter lagring på store fade (600 hl). Ingen filtrering og bare en let klaring.

    Vinen hed tidligere La Vigne de Sancho Martin, men da der er en anden vin i Spanien, der hedder Sancho Martin, hedder den nu El Rebolon.

    Flot, skinnende blårød farve og en imponerende duft med elementer af blåbær, brombær og violer. Meget intens smag - præcis og klar med en frisk syre og et fast, men blødt tanninbid. Meget lang eftersmag.

    Velegnet til retter med oksekød, lam eller løbende vildt. Kan klare meget intense saucer.

     

  • Producenten
    Bodegas Mengoba, Bierzo

    Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Wine Advocate

    There is a new red, sourced from two plots of ancient wines in the village of Espanillo that belonged to a vigneron called Valentín who died and gave the vineyards to Gregory Pérez who produced this 2016 La Vigne de El Rebolón as an homage to him. It's heady and ripe, quite fruit-driven, with lots of violets, a little like a Touriga Nacional and with a juicy and fleshy palate but with enough tannic structure to support it. It's a hedonistic style of Mencía with the depth of old vines where there are perhaps 15% of Garnacha Tintorera and other varieties. Only 830 bottles were filled after 16 months of élevage in a 600-liter oak demi-muid. - Luis Gutierrez

    96 p. Gastro (årgang 2015)

    Hvis Veronica Ortega er min nye heltinde, så er Gregory Pérez min nye helt. Hans topmencia kommer fra højtbeliggende buskbeskårne stokke ved landsbyen espanilla. Den ser ingen ny eg, indeholder høj andel helklaser og har faktisk både alicante bouchet og godello i blandingen, for de stå i vinmarken. Naturgær selvsagt, og det bærer den præg af. Vild, lakridset næse med krudtpulver og appelsinskal, funky, bærmepræget og lastet totalt med paradoksal kraft og friskhed. Den er slank som en bourgogne, har tannin som en barbaresco fra salige Giacosa og har en urtekrydring som en clos rougeard, alligevel er den umiskendelig nordspansk. Ubegribelig intens, men frisk.

    6/7 Houlbergs Vinblog (2015)

    sikke da en svedig duft … landlig og animalsk, mødding, håndsæbe og blomstereng, armsved, stalddør samt runde, mørke bær, blåbær, brombær, saft og kraft. Man fornemmer næsten med det samme en stor læskende saftighed i vinen. Yammy. Det smager faktisk også, som det dufter … landlig, frugtrig, lidt mineralsk, læskende, kraftig og saftig. Det er blødt med chokolade, kakao, saftige tanniner, lidt stærk og alligevel er tanninerne bløde. Det er bondsk, fast og saftigt … med kant og nerve. Smager vildt godt.

    94 p. The Wine Advocate (2012)

    Truly impressive, the 2012 La Vigne de Sancho Martin pays homage to the owner of the plot where the Mencía and 15% Garnacha Tintorera and Godello grapes are sourced, a very old vineyard on slate soils in the village of Espanillo. Some full clusters were used in the fermentation in one 1,000-liter stainless steel vat. The wine was transferred to a 600-liter oak demi-muid where it completed malolactic fermentation and 12 months of aging without being racked. It's an explosion of flowers and ripe blue fruit, extremely aromatic and showy, with a nose that jumps form the glass. It somehow develops a faint hint of leather when left in the glass. The palate is intense and has piercing, delineated flavors that are pungent and long with very sophisticated tannins plus a silky texture. This is a great expression of 2012 Bierzo. Bravo! Unfortunately only 830 bottles were produced.