branco_antonio_madeira

Dão Branco Colheita 2017, Antonio Madeira

Land:
Portugal
Servering:
9-11 °C
Område:
Dão
Gemmepotentiale:
2018-2024
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
160,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Dão Branco Colheita 2017, Antonio Madeira

  Blend af en mængde forskellige lokale druesorter fra vinstokke med en gennemsnitsalder på ca 50 år. Der er omkring 20 forskellige sorter, hvoraf ca 75 %  udgøres af Siria, Fernao Pires, Bical, Arinto og Cerceal. Alle sorter er vinificeret sammen naturlig med spontan gæring og minimal intervention. Fuld malo og ingen filtrering. Modnet ½ på brugte fade og ½ på ståltank. Druerne er indkøbt men fra dyrkere, der ikke bruger sprøjtemidler af nogen art.

  Frisk duft af citrus, æble og grønne oliven. Relativt fyldig i munden med, ren og præcis med en del mineralitet. Saftig og lækker!

  Til enkle retter med fisk og skaldyr.

 • Producenten
  Portugals nye stjerne

  Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  91 p. JP

  Krævende særegen hvidvin lavet på et field blend med hen imod en snes forskellige sorter fra 50 år gamle stokke i granitholdig jord. Den har brug for masser af luft for at åbne sig. Distinkt mineralsk og salt næse, underspillet og stram med bagt æble og flygtige citrusnoter. Den er slank, præcis og syredrevet med et næsten dystert salt greb i munden. Virkelig en insisterende og udfordrende vin, der hvisker og kommunikerer i koder, så man skal lytte efter for at fange pointen. Herligt ærlig og umaskeret vin.