5_stjerner

Côtes du Rhône 2018, Domaine Clos Romane

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2019-2029
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
Spar 210,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-
På lager
 • Beskrivelse

  Côtes du Rhône 2018, Domaine Clos Romane

  Meget, meget flot Côtes du Rhône lavet på 60 % Grenache, 30 % Syrah, 5 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

  Virkelig lækker duft med karaktér af friske, modne bær - brombær, hindbær, jordbær, kirsebær og med fine noter af peber og en smule kanel. Smagen lever helt op til duften med saftig, intens og utrolig velbalanceret og læskende frugt.

  Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

 • Producenten
  Kølige og mineralske vine med en utrolig koncentration.

  Clos Romane i Cairanne drives af ægteparret Nadine og Stéphane Charancon. Ejendommen er relativt ny på den måde at første årgang under egen etiket var 2011. Stéphanes familie har dog dyrket vin i Cairanne i fire generationer. Fra starten har vinene fra ejendommen markeret sig blandt de bedste i Cairanne. 
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Nordjyske (årgang 2018)

  Hvor smager den godt. Det er solidt håndværk hele vejen igennem. Alt er i balance. Det er en rigtig god vin til pengene. En klassisk blanding af grenache (60 pct.), syrah (30 pct.), mouvèdre (5 pct.) og carignan (5 pct.). Stokkene er over 50 år gamle, og det er med til at give vinen dybde. Den er gæret på cementtanke uden tilsætning af gær, derefter lagret på store træfade på 600 liter, de fleste af dem gamle, så der ikke kommer for meget træsmag i vinen. Endelig er den tappet uden filtrering (så der kan godt være lidt bundfald i selv unge vine). Sådan skal det gøres. Brombær, kirsebær, lidt peber og lakrids. Til kødretter og ost.
  jyskfynskemedier-logohvidtopsort

  91 p. Vinbladet (årgang 2017)

  Aromatisk, mineralsk og kølig frugtnæse med flot detaljerigdom og med delikat krydderurtekrydderi. Lettilgængelig, stærk, åben og personlig. Tæt vin med bemærkelsesværdig ekstraktrigdom og blød, intens tannin. Rig saftighed, flot fylde og fin balance. Intenst og vellykket krydderi med rank sødmefuldhed. Fløjlsblød og alligevel velstruktureret. Côtes du Rhône på højt niveau. - Niels Ehler

  5 stjerner - GODT KØB - Ekstra Bladet (årgang 2017)

  En ærlig og ligefrem krydret vin båret af frugten, som til gengæld står utrolig flot. Røde bær, tobak, peber og krydderier. Ingen eller meget lidt fadpræg. Lang saftig afslutning. Meget vellykket vin.

  17 p. Smag og Behag (årgang 2017)

  Saftig, robust og pebret med lang, tør og ret potent smag, der er lykkeligt domineret af de 60% Grenache, der bidrager med saft, krydderi og et langt, raffineret forløb. Prægtig kødvin – og der skal mad på bordet. Ilt den 15-20 min.

  5 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)

  Côtes du Rhône Village med flot peberkrydret næse med intensive noter af læder og tobak og mellemfyldig mund med let udtørrende tanniner og herbale noter tilsat strejf af markchampignon og toast. Godt køb til prisen.

  4½ stjerne Vinstyrke 2 (årgang 2014)

  Vi er tæt på fem stjerner her. Denne vin indeholder alt det, man kan ønske sig af en vellavet côtes du rhône: I duften moden bærfrugt, provencalske krydderurter og en friskhed, som man tit savner i vinene fra området. Smagen byder på lækre, modne bær, lidt flødechokolade, et touch af urter og en svag chili-prikken. Saftig og letdrikkelig vin i fornem balance. Godt glas til prisen.
  vinstyrke2

  89 p. DIN VIN GUIDE (årgang 2014)

  Kærnemælk i duften. Saftig vin med pæn koncentration og i smagen sorte kirsebær, peber, timian og vanilje. Lang, saftig afslutning. - Thomas Rydberg