Côtes du Rhône 2017, Domaine Clos Romane

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2018-2028
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
Spar 150,-
125,-
100,-
125,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
På lager
 • Beskrivelse

  Côtes du Rhône 2017, Domaine Clos Romane

  Meget, meget flot Côtes du Rhône lavet på 60 % Grenache, 30 % Syrah, 5 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

  Virkelig lækker duft med karaktér af friske, modne bær - brombær, hindbær, jordbær, kirsebær og med fine noter af peber og en smule kanel. Smagen lever helt op til duften med saftig, intens og utrolig velbalanceret og læskende frugt.

  Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

 • Producenten
  Kølige og mineralske vine med en utrolig koncentration.

  Clos Romane i Cairanne drives af ægteparret Nadine og Stéphane Charancon. Ejendommen er relativt ny på den måde at første årgang under egen etiket var 2011. Stéphanes familie har dog dyrket vin i Cairanne i fire generationer. Fra starten har vinene fra ejendommen markeret sig blandt de bedste i Cairanne. 
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  91 p. Vinbladet

  Aromatisk, mineralsk og kølig frugtnæse med flot detaljerigdom og med delikat krydderurtekrydderi. Lettilgængelig, stærk, åben og personlig. Tæt vin med bemærkelsesværdig ekstraktrigdom og blød, intens tannin. Rig saftighed, flot fylde og fin balance. Intenst og vellykket krydderi med rank sødmefuldhed. Fløjlsblød og alligevel velstruktureret. Côtes du Rhône på højt niveau. - Niels Ehler

  5 stjerner - GODT KØB - Ekstra Bladet

  En ærlig og ligefrem krydret vin båret af frugten, som til gengæld står utrolig flot. Røde bær, tobak, peber og krydderier. Ingen eller meget lidt fadpræg. Lang saftig afslutning. Meget vellykket vin.

  17 p. Smag og Behag

  Saftig, robust og pebret med lang, tør og ret potent smag, der er lykkeligt domineret af de 60% Grenache, der bidrager med saft, krydderi og et langt, raffineret forløb. Prægtig kødvin – og der skal mad på bordet. Ilt den 15-20 min.

  5 stjerner i FinansBureauet (2014 - 2016 er bedre)

  Côtes du Rhône Village med flot peberkrydret næse med intensive noter af læder og tobak og mellemfyldig mund med let udtørrende tanniner og herbale noter tilsat strejf af markchampignon og toast. Godt køb til prisen.

  4½ stjerne Vinstyrke 2 (2014 - 2016 er bedre)

  Vi er tæt på fem stjerner her. Denne vin indeholder alt det, man kan ønske sig af en vellavet côtes du rhône: I duften moden bærfrugt, provencalske krydderurter og en friskhed, som man tit savner i vinene fra området. Smagen byder på lækre, modne bær, lidt flødechokolade, et touch af urter og en svag chili-prikken. Saftig og letdrikkelig vin i fornem balance. Godt glas til prisen.

  89 p. DIN VIN GUIDE (2014 - 2016 er bedre)

  Kærnemælk i duften. Saftig vin med pæn koncentration og i smagen sorte kirsebær, peber, timian og vanilje. Lang, saftig afslutning. - Thomas Rydberg