Crozes-Hermitage, Alain Graillot

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød

Allokation

Vi modtager meget begrænsede mængder af denne vin. Vinen sælges kun allokeret. Ved interesse send venligst en mail til post@bichel.dk

  • Beskrivelse

    Crozes-Hermitage, Alain Graillot

    100% Syrah fra Crozes-Hermitage modnet på små brugte fade. 

    Klassisk kølig Nordrhone næse med mørke bær, lakrids, friske urter og en anelse medicin og hængt kød. De mørke elementer fortsætter i smagen og Alain Graillot rammer en flot balance mellem intensitet i smagen og lethed i munden.

    Frisk og madvillig stil. Til grillet svinekotellet, lammeryg eller den klassiske røde bøf, gerne med en syrlig grøn salat eller/og katofler med citron.

    Alain Graillot har manifisteret sig som referenceproducent i Crozes-Hermitage og er rollemodel for de fleste af de unge, nye vinproducenter i området.

    Graillot opnår sine kvaliteter via bl.a. lave udbytter, sen høst, »cold maceration« før gæring for at udtrække ekstra frugt og farve, moderat modning af vinene på små brugte egefade (2–5 år) fra topproducenter i Bourgogne og næsten »Australsk« hysteri omkring hygiejne i hele processen.

  • Producenten
    Det bedste fra Crozes

    Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der fungere som skoleeksempel på Syrah fra det nordlige Rhône.

    Læs mere
  • Kort