Crozes-Hermitage 2014, Guigal

Land:
Frankrig
Servering:
15-17 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2017-2026
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
Spar 180,-
170,-
140,-
170,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-
På lager
  • Beskrivelse

    Crozes-Hermitage 2014, Guigal

    Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.

    Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.

    Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.

  • Producenten
    Guigal, Côtes du Rhône

    Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92 p. Vinous (2012)

    Saturated ruby. Smoky dark berries and licorice on the pungent, spice-accented nose. Shows good depth and energy to the gently sweet black raspberry and cherry flavors, picking up a sexy floral quality with aeration. Shows very good focus and lift on the gently tannic and very persistent finish, which features notes of bitter cherry pit and candied violet. - Josh Raynolds

    16,5 p. Jancis Robinson (2012)

    With the new amphitheatre of vines. Mercurol, Larnage, no fruit from the Plaine de Chassy which can produce rather soft fruit. All raised in oak – foudres and third-use barrels. Very good juicy Syrah fruit, energetic and muscular. Not that much tannin. - Jancis Robinson
Værd at prøve