chorey_les_beaune_vv_gramont

Chorey-les-Beaune Vieilles Vignes 2018, Gramont

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2019-2032
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt og Lam
225,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Chorey-les-Beaune Vieilles Vignes 2018, Gramont

  Klasssisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra gamle vinstokke i Chorey, der ligger lige nord for Beaune - meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

  Herlig næse med friske hindbær, kirsebær og mynte. Smagen er elegant og saftig med fine tanniner. 

  Flot madvin som matcher fjerkræ og fuglevildt. Rigtig god til svampe, trøffel og kål.

 • Producenten
  Klassiske Bourgogner fra gammel familieejendom i Nuits St. Georges

  Machard de Gramont er klassisk og traditionel familieejendom i Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Stilen er Pinot Noir til den rustikke side, og vinene lagrer godt i kælderen.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  18/20 p. Forlaget Smag (årgang 2016)

  En smægtende kirsebærsymfoni, især i næsen, men også smagen er mættet af modne mørke kirsebær, graciøst forenet med blomme og moden slåen. En sympatisk mellemvægter med talje og ynde, spændstig i glasset og med kåd friskhed fra første dråbe til sidste. Den kan nydes uden mad – og det er virkelig en nydelse, for syren er medspiller, men netop ikke modspiller.