chateauneuf_du_pape_chateau_fortia_cuvee_baron

Chateauneuf-du-Pape Cuvée du Baron 2017, Chateau Fortia

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2019-2029
Alkohol:
15 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Gris, Løbende vildt og Oksekød
Spar 55,-
210,-
På lager
  • Beskrivelse

    Chateauneuf-du-Pape Cuvée du Baron 2017, Chateau Fortia

    Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

    Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

    Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

  • Producenten
    Chateau Fortia er en klassisk ejendom med en særlig placering i Chateauneuf-du-Papes historie. Fine, autentiske rødvine fra Bruno Leroy - blandt Danmarks billigste kvalitets Chateauneuf-du-Pape.

    Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92-94 p. Wine Advocate (årgang 2017)

    The foudre and tank-aged 2017 Chateauneuf du Pape Cuvee du Baron is a blend of 50% Grenache, 35% Syrah and 15% Mourvèdre. There's a leathery note on the nose, which adds a welcome savory note to the ripe blackberry and black cherry fruit. Full-bodied, rich and silky-textured, it finishes warm and generous. Drink it anytime over the next decade. - Joe Czerwinski

    Testvinder Aarhus Stiftstidende (årgang 2016)

    En af de billigste i den dyre kategori var også den bedste. En super god Chateauneuf du Pape med masser af bær, egetræ og røg med en lang eftersmag. En vin i super balance, der passer intet mindre end perfekt til anden

    91-93 p. Vinous (årgang 2016)

    Brilliant ruby. Primary red and dark berry scents on the nose, along with suggestions of pungent flowers, cured meat and garrigue. Weighty, mineral-accented raspberry and bitter cherry flavors stretch out and become sweeter with aeration. Rich but vibrant as well; finishes very long and juicy, with repeating red fruit and game character and supple, harmonious tannins lending subtle grip. - Josh Raynolds

    93 p. Jamessuckling.com (årgang 2016)

    This has riper, darker berries with sweet, dark-spiced oak dressing the nose. Earthy, forest aromas, too. The palate has a smooth array of succulent, fleshy, ripe-fruit flavor,delivered in glossy tannins

    6 stjerner i Børsen (årgang 2015)

    Flot Chateauneuf du Pape i konservativ stil med moden saftighed og syrlighed indkapslet i et solidt korpus. (4. plads ud af 72 blindsmagte vine)

    92 p. The Wine Advocate (årgang 2015)

    Cherries and spice mingle easily on the nose of the 2015 Chateauneuf du Pape Cuvee du Baron, a blend of 45% Syrah, 40% Grenache and 15% Mourvèdre matured in foudre. This full-bodied wine is rich and velvety in texture, with a long, lush, slightly warm finish. It should drink well for up to a decade.

    6 stjerner FinansBureauet (årgang 2015)

    Klassisk Châteauneuf i høj kvalitet fra topproducent i topårgang. Så kan det ikke gå helt galt, og det gør det heller ikke. Indsmigrende næse med animalske toner og fyldig og opulent mund med herbale toner tilsat lidt peber, vanilje og tobak. Forrygende køb til prisen.

    5 stjerner JP (årgang 2015)

    Umiddelbar og saftig. Frugten er mørk og ganske massiv, men der er en vis mineralitet og grundlæggende drikkelighed her, som gør glad. Slutter en anelse tannisk, men den snerper ikke. Kan ligge 10 år, hvis man vil - giv den nogle timers ilt juleaften. - Niels Lillelund

    5 stjerner Winelab (årgang 2015)

    Elegant og mørk frugt i duften i retning af blommer og brombær. Dybt og komplekst. Masser af frisk og syrerig blommefrugt i smagen. God harmoni og balance. Afsluttes med en god og fyldig frugt med et elegant lakridspræg. Godt med muskler til krævende madretter.

    5 stjerner i Børsen (årgang 2013)

    Frisk mineralsk duft med sød lakrids og rød frugt. Intens smag med friskhed. "I den klassiske addeling finder vi to vine fra Chateauneuf du Pape. Den ene er Chateau Fortia, som faktisk er en genganger, eftersom den ligeledes gjorde sig gældende her på siderne for et år siden. Den er vokset og fremstår i dag endnu mere charmerende end i fjor, hvor jeg roste dens friske saftighed og syrlige næse med florale og mineralske strejf. Smagen er tæt og kraftig med mindelser om engelsk lakrids og frisk, men moden rød frugt, og med et dejligt bid af tanniner, der gør den oplagt til virkeligt kraftfulde retter med oksekød."

    Årets julevin 2016 - Gastromand.dk (årgang 2012)

    Det var den vin, som fik højest score overrall, da de blev rated. En mørk flot vin med en diskret lys kant, duft af peber kardemomme, kirsebær, “kaffeshot” insisterede Webmasteren på, kostald. Masser af syre i smagen og flot balance – præcis det du har brug for når du skal spise fed julemad.
    Gastromanddk

    Testvinder - 91 p. i Jyllands-Posten (årgang 2012)

    Dette historiske domaine har i flere år kæmpet for at komme tilbage til toppen - denne vin er virkelig god. Landlig på den gode, hjertelige måde med masser af koncentreret grenache i kerne og fede, olierede undertoner. En smule tannin hænger ved. Dog er den let at drikke, frugtrig og typisk for årgangen, haps, haps, haps.

    17 p. Jancis Robinson (årgang 2012)

    Vineyard soil: galets. Lieu-dit: La Fortiasse. 44% Grenache, 44% Syrah, 12% Mourvèdre. In foudre for 18 months minimum. No new oak. Dark crimson with blueish note. Light and lifted. Savoury with some grainy tannins. Youthful and ticks the boxes. - Jancis Robinson