Chateauneuf-du-Pape Cuvee Baron Chateau Fortia

Chateauneuf-du-Pape Cuvée du Baron 2015, Chateau Fortia

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2017-2027
Alkohol:
15 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Gris, Løbende vildt og Oksekød
Spar 30,-
210,-
På lager
  • Beskrivelse

    Chateauneuf-du-Pape Cuvée du Baron 2015, Chateau Fortia

    Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

    Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

    Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

  • Producenten
    Chateau Fortia er en klassisk ejendom med en særlig placering i Chateauneuf-du-Papes historie. Fine, autentiske rødvine fra Bruno Leroy - blandt Danmarks billigste kvalitets Chateauneuf-du-Pape.

    Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    6 stjerner i Børsen

    Flot Chateauneuf du Pape i konservativ stil med moden saftighed og syrlighed indkapslet i et solidt korpus. (4. plads ud af 72 blindsmagte vine)

    89-91 p. Vinous

    Deep ruby. Aromas of dried cherry, cassis, smoked meat, leather and lavender take on a peppery nuance with aeration. Taut and focused on entry, then fleshier in the middle, offering sappy dark berry and floral pastille flavors and a touch of cured meat. Closes spicy and quite long, delivering mounting tannins, a touch of licorice and very good energy. - Josh Reynolds

    91 p. Din Vin Guide (årgang 2013)

    Diskret i duften. Lidt en-strenget i smagen med lette brombærnoter, peber og vanilje. Mellemlang afslutning.

    5 stjerner i Børsen (årgang 2013)

    Frisk mineralsk duft med sød lakrids og rød frugt. Intens smag med friskhed. "I den klassiske addeling finder vi to vine fra Chateauneuf du Pape. Den ene er Chateau Fortia, som faktisk er en genganger, eftersom den ligeledes gjorde sig gældende her på siderne for et år siden. Den er vokset og fremstår i dag endnu mere charmerende end i fjor, hvor jeg roste dens friske saftighed og syrlige næse med florale og mineralske strejf. Smagen er tæt og kraftig med mindelser om engelsk lakrids og frisk, men moden rød frugt, og med et dejligt bid af tanniner, der gør den oplagt til virkeligt kraftfulde retter med oksekød."

    Årets julevin 2016 - Gastromand.dk (årgang 2012)

    Det var den vin, som fik højest score overrall, da de blev rated. En mørk flot vin med en diskret lys kant, duft af peber kardemomme, kirsebær, “kaffeshot” insisterede Webmasteren på, kostald. Masser af syre i smagen og flot balance – præcis det du har brug for når du skal spise fed julemad.
    Gastromanddk

    Testvinder - 91 p. i Jyllands-Posten (årgang 2012)

    Dette historiske domaine har i flere år kæmpet for at komme tilbage til toppen - denne vin er virkelig god. Landlig på den gode, hjertelige måde med masser af koncentreret grenache i kerne og fede, olierede undertoner. En smule tannin hænger ved. Dog er den let at drikke, frugtrig og typisk for årgangen, haps, haps, haps.

    17 p. Jancis Robinson (årgang 2012)

    Vineyard soil: galets. Lieu-dit: La Fortiasse. 44% Grenache, 44% Syrah, 12% Mourvèdre. In foudre for 18 months minimum. No new oak. Dark crimson with blueish note. Light and lifted. Savoury with some grainy tannins. Youthful and ticks the boxes. - Jancis Robinson

    5 stjerner Winelab (årgang 2012)

    Moden bærfrugt og let røgede toner i duften. Fyldig og ret ligetil i sit udtryk. Syre og sødme balancerer, og tanninerne er markante men afrundede. Mørke bær, krydderurter, chokolade og ristede nødder i smagen. Lang eftersmag. En rødvin med stor anvendelighed til maden i vinterhalvåret – eller grillerier

    5 stjerner i FinansBureauet (årgang 2012)

    Delikat Châteauneuf-du-Pape, hvor det er elegancen frem for musklerne som dominerer. Forfinet sag i mellemfyldig stil med klassiske træk af peber, vanilje og tobak og herbalt præg i eftersmagen. Måske ikke helt på højde med nogle af de forrige årgange, men stadig en stor fornøjelse, og et rigtig godt køb til prisen. Tæt på 6 stjerner.

    5 stjerner i Børsen (årgang 2012)

    Frisk saftig og syrlig næse med florale og mineralske strejf. I munden tæt og frisk med moden rød frugt, mindelser om engelsk lakrids, tjære, pibetobak, og et dejligt bid af tanniner i den lange og fine eftersmag

    89-91 p. Vinous (årgang 2012)

    Inky ruby. Blackcurrant, incense and dark chocolate aromas, with a meaty topnote. Juicy, firm flavors of dark berries and bitter cherry are complicated by nuances of smoke and succulent herbs. Youthfully taut and gripping on the finish,trailing notes of licorice and bitter chocolate. Pretty serious, even brooding in character right now. - Josh Raynolds

    89-91 p. The Wine Advocate (årgang 2012)

    A big step up over the classic cuvée, the 2012 Châteauneuf du Pape Cuvee du Baron is made from 45% Grenache, 45% Syrah and 10% Mourvedre. Coming all from pebble soils, completely destemmed and aged all in concrete tank, it offers plenty of funky herbs, olive tapenade, pepper, black raspberry and black cherry aromas and flavors. Medium to full-bodied, with good density, bright acidity and a clean finish, it has outstanding potential and at least a decade of longevity. - Jeb Dunnuck
Værd at prøve