chasselas_boxler

Chasselas 2016, Albert Boxler

Land:
Frankrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Alsace
Gemmepotentiale:
2017-2026
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
200,-
På lager
 • Beskrivelse

  Chasselas 2016, Albert Boxler

  Lavet på 100 % Chasselas fra stejle marker med granitholdig jordbund. Chasselas kendes mest fra Schweiz, hvor det er den mest plantede druesort, men det findes omkring 100 ha i alt med druen i Alsace. De fleste steder i Alsace regnes druen ikke for noget og indgår som regel i billige blandningsvine. Hos Boxler er Chasselas imidlertid plantet på jord, der sagtens kunne have været beplantet med finere sorter, og der laves seriøs vin på druen. Som alle andre af Boxlers vine er også deres Chasselas høstet i hånden, gæret naturlig, modnet på store, gamle fade og flasket ufiltreret.

  Boxlers Chasselas er sitrende ren som iskoldt kildevand - friskhed, mineralitet og en ganske let frugt. Meget drikkelig tørstslukker.

  Drik den til enkle retter med fisk ogs skaldyr.

 • Producenten
  Albert Boxler regnes blandt de allerbedste producenter i Alsace.

  Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Sønnen Jean har overtaget styringen og kører videre i samme sikre stil. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flotte til moderne spicy køkken og ost
  Læs mere

 • Kort