Chardonnay 2017, Saint Clair

Land:
New Zealand
Servering:
10-12 °C
Område:
Marlborough
Gemmepotentiale:
2018-2025
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
135,-
På lager
  • Beskrivelse

    Chardonnay 2017, Saint Clair

    Ren Chardonnay fra forskellige marker i Wairau, der er et af de bedste underområder i Marlborough. Overvejende lagret på fade af hhv. fransk og amerikansk eg.

    Aromaer af hvid fersken, mandel og moden grape. Mellemfyldig med god smagsintensitet og rigtig fin syre. Lang eftersmag.

    Vinen kombinerer på fin vis fylde og intensitet med friskhed og elegance. Den er derfor velegnet til fx retter med fisk og skaldyr, hvor hovedemnet har fine og sarte smagselementer, men hvor saucen ofte har noget tyngde fra smør eller fløde. Klarer også let spicy elementer. God til jomfruhummer.
     

  • Producenten
    Blandt New Zealands allerbedste og mest anmelderroste producenter af hvidvine på Sauvignon Blanc.

    Kåret til "Best New Zealand Producer of the Year" ved International Wine Challenge 2016. Vinmageren Matt Thompson er kåret til "International White Wine Maker of the Year" ved International Wine Challenge i London 2009. Neal Ibbotson fra Saint Clair fremhæver især Marlboroughs meget langsomme, konstante modningsprocess, der giver druerne tid til at opbygge smagselementer frem til høst, som et kvalitetsparameter – der er ikke noget, der bliver forceret frem!
    Læs mere

  • Kort