chevry_champagne_piollot

Champagne Blanc de Blancs Brut Chevry 2015, Piollot

Land:
Frankrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Champagne
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
450,-
På lager
 • Beskrivelse

  Champagne Blanc de Blancs Brut Chevry 2015, Piollot

  Årgangs-Champagne lavet på ren Chardonnay fra ejendommens bedste mark til denne drue. Dyrket økologisk, gæret naturligt. Modnet med gærrester fra andengæringen i 5 år og flasket med en dosage på 5 g/l.

  Fine små og intense bobler - citrus, kalk og let nøddet aroma. Frisk syre og stor dybde i smagen.

  Perfekt til retter med hvid fisk eller sort hummer. Flot til cremede komælksoste.

 • Producenten
  Biodynamisk renhed fra det sydlige Champagne

  Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  94 p. Vinexpressen (årgang 2015)

  Så er der pedal. Vildt lækker og en smule reduktiv næse. Et sandt bombardement af friskhed med indslag af citrus, kridt, gær og lidt neglelak. Blød og cremet i munden, men samtidigt med en vanvittig flot og intens syre, der er skarp som en skalpel, kølig som en polarvind og knasende sprød som en radise. Orv manner – det her er danseglad champagne, der vil frem i verden. Enorm stamina. Piollot fænger, drager og fascinerer.
  vinexpressen-logo