laurent_benard_vintage_champagne

Champagne 1. Cru Brut Millesime 2013, Laurent Benard

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2021-2040
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
425,-
På lager
 • Beskrivelse

  Champagne 1. Cru Brut Millesime 2013, Laurent Benard

  Lavet på 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay fra 1. cru marker hovedsageligt i Mareuil-sur-Ay og Grand Cru Mesnil-sur-Oger. Lagret 5 år sur lie og med remuage udført ved håndkraft.

  Gylden farve og fine små bobler. Duften er moden, dyb og kompleks med noter af toast, vanilie, røde æbler, citrus og fersken. Smagen er dyb og lang med en frisk finish med en honningagtig dybde.

  Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

 • Producenten
  Rank, ren og mineralsk natur-Champagne

  Laurent Benard er opfyldelsen af Michelle og Laurent Benard-Pitois' drøm om økologisk Champagneproduktion. Med udgangspunkt i deres Champagnehus Benard-Pitois omlagde de i starten af 90'erne forsøgsvist en enkelt ha til økologisk vindyrkning med certificering i 1995.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  92 p. Jyllands-Posten (årgang 2008)

  Hvis man drikker champagne (og det gør man), drikker man én fra en lille bonde, der selv vinificerer og hælder på flaske. Som her en vin fra hovedsageligt i Mareuil-sur-Ay og Grand Cru Mesnil-sur-Oger; rig og kompleks og ligefrem cremet og indsmigrende champagne med mange lag, en præcis syre og en underliggende favnende sødme. - Niels Lillelund