Carmenere Tributo 2014, Caliterra

Land:
Chile
Servering:
15-17 °C
Område:
Colchagua
Gemmepotentiale:
2016-2022
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
Spar 120,-
115,-
95,-
115,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-
På lager
 • Beskrivelse

  Carmenere Tributo 2014, Caliterra

  Tributo-serien er Caliterras premium-vine, dvs. luksusudgaver af deres enkeltdruevine.

  Lavet på 93 % Carmenère blandet med Malbec og Petit Verdot.
  Carmenère er oprindeligt en Bordeaux-drue, der næsten ikke blev genplantet efter vinlusens hærgen, da det er den senest modnende i Bordeaux. Den overlevede i Chile, hvor den passer perfekt til klimaet, og chilenerne har i dag taget den til sig som en nationaldrue.
  Gæret på stål og efterfølgende lagret 12 måneder på små fade af fransk eg, heraf 10 % nye.

  Aroma af brombær med noter af soltørret tomat og mørk chokolade. Blød og moden tanninstruktur og stor mundfylde. lang eftersmag.

  Velegnet til de fleste kødretter - gerne med tilbehør af peberfrugt og/eller tomat, da Carmenère har urtede aromaer, der går godt sammen med netop disse ingredienser. Passer perfekt boeuf bearnaise.

 • Producenten
  Caliterra, Colchagua Valley, Chile

  Caliterra er et samarbejde mellem Viña Errázuriz og Robert Mondavi Winery startet tilbage i 1996. Calliterra var de første i Colchagua og deres succes fik alle andre til at rykke ind. Vinene er flottere end nogensinde. Behersket alkohol og renhed, med en overraskende mineralitet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  91 p. Decanter

  Another bright and upbeat expression of Carmenere that exhibits ample notes of fresh cherries, roasted pepper and tea leaf. Good succulent flavour and character. - Peter Richards MW