Cairanne Côtes du Rhône Villages 2015, Clos Romane

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2016-2024
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød
125,-
På lager
  • Beskrivelse

    Cairanne Côtes du Rhône Villages 2015, Clos Romane

    Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

    Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

    Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

  • Producenten
    Kølige og mineralske vine med en utrolig koncentration.

    Clos Romane i Cairanne drives af ægteparret Nadine og Stéphane Charancon. Ejendommen er relativt ny på den måde at første årgang under egen etiket var 2011. Stéphanes familie har dog dyrket vin i Cairanne i fire generationer. Fra starten har vinene fra ejendommen markeret sig blandt de bedste i Cairanne. 
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    6 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)

    Forrygende flot Cairanne med indbydende krydret næse med dominans af nelliker og blød og afrundet mund med bløde tanniner, som indhyller vinens varme noter af peber, brombær, kirsebær og sød lakrids. Lækker sag.

    5 stjerner (topkarakter) i Vin Avisen (årgang 2014)

    Denne gode rødvin er lavet på druerne 50% Grenache, 20% Mourvèdre, 25% Syrah og 5% Carignan - alle klassiske Rhône-druer. Vinen har en god struktur med frugt, tanniner, en lille sødme og en lang eftersmag. Udpræget en vin til mad. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.
Værd at prøve